>

Torta NODI - Recept za torto

deli

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava.

Biskvit pečemo na 180*C 35 min (biskvit za torte - recept in količine sestavin za različne velikosti tort).

Dobro ohlajen biskvit dvakrat prerežemo in napolnimo. Vsako plast pred tem tudi nasočimo s sladko vodo, ki ji dodamo malo ruma, še bolje pa je, če biskvit namočimo s kompotom, ki nam ostane od sadja. Polnilo: 6 dcl sladke smetane, sadje in čokolada Če delate pol sadne in pol čokoladne, smetano prepolovite in v polovico dodajte na sopari stopljeno jedilno čokolado, ki ji dodate žlico olja.

Torto prekrijte s plastično folijo, da se ne posuši in jo čez noč postavite v hladilnik.

Naslednji dan torto vzemite iz obroča, jo obmažite in okrasite. Obmaz: Ker je na torti slika iz sladkorne mase, ki ne sme biti v stiku s smetano, vrhnji del torte premažite z masleno kremo, ob robu pa s smetano.

Kako sami naredite sliko, si lahko ogledate v rubriki med recepti pod: dekoracija za torte in nasveti pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri. Ko je torta premazana, nanjo položite sliko, s smetano napolnite DRESIRNO VREČKO, v katero ste vstavili NASTAVEK zvezdica št 7 in okrasite robove.

Nasvet: Nič ne bo hudega, če se smetana ob robovih stika z sladkorno maso, če bo torta uporabljena isti dan. Če pa torto nameravate uporabiti naslednji dan, pa je bolje, da so robovi iz maslene kreme. Drugače je, če imate sliko iz hostije. V tem primeru jo MORATE položiti na smetano.

Maslena krema:

Sladkor kuhamo do močne niti in pustimo, da se malo ohladi. Stepamo margarino, ki smo ji dodali malenkost toplega sladkorja. Ostali sladkor prilijemo, ko je ohlajen in vse skupaj stepamo. Krema mora biti penasta in bela, kot smetana.

Za 14 do 16 kosov potrebujemo:

  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 270 moke
  • 9 dcl l sladke smetane
  • Jagode (zamrznjene ali sveže)
  • Breskve ( sveže ali v kompotu)
  • 100 g jedilne čokolade
  • sladkorno maso
  • živilske barve

Maslena krema:

  • 200 g sladkorja
  • 300 g margarine

Pekis priporoča

3D medena hiška (šola čarovništva Hogwarts) Harry Potter

23 zlatih kovinskih rezalnikov
10 polprozornih šablon

Modelček Snežinka SMEŠKO 6cm, rostfrei

Za piškote, ali za izrezovanje iz sladkorne mase. Vel:6cm. Rostfrei, primeren za pomivalni stroj

Zimski modelčki (8 cm) 6 kom

V kompletu so smrekca, snežak, jelenček, dva božička in bižičkov škorenj

Wilton 12 kovinskih modelčkov, Božič

Za božič se vam ni potrebno dolgočasiti zahvaljujoč temu kompletu.

  • Velikost: približno 7 - 9 cm.

Modelček SNEŽINKA 4cm, rostfrei, št.1

Velikost: 4 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

JEM modelček za božično drevo 19,5 x 14,8 cm

Iz razvaljane mase izrežite popolno božično drevesce.

Modelčki Medenjaki 4 delni

  • V kompletu je celotna družina medenjakov
  • Material: kositer
  • Velikost: približno 7,6 cm
  • Vsebina: 4 rezalniki

Modelček (19cm) SUPER SNEŽINKA

Naredi super piškot, okrasek za novoletno smrekco ali dekoracijo za pito

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Torta z bleščicami

Biskvit - Postopek:

Višnjeva torta s skuto

Margarino ali maslo stopimo, dodamo sladkor in počasi vmešamo zdrobljene kekse in cimet.

Maso damo v obroč za torto ali pomaščen pekač.

Osvežilna jagodna torta z jagodnim biskvitom
  • Biskvit - Postopek:
Torta ČEBELICA - Recept za torto

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Sestavljanje torte z uporabo acetatne folije

Biskvit smo spekli, kako pa naprej?

Torte vedno sestavljajte, ko so ohlajene, najbolje je, da se biskvit pred razrezom speče en dan prej, da se ne drobi.

Mirror Glaze obliv, oziroma Svetleča glazura za torte
  • 100 ml kondenziranega mleka
  • 150 g sladkorja
  • 130 m vode
  • 150 g bele čokolade
  • 10 g želatine

Strani

Aktualni izdelki za peko

Poročna zvončka dekoracija za sladice

Velikost: cca 3 cm

Material: umetna masa

Rdeča silikonska podloga za peko in modeliranje 50x40cm

Praktičen pripomoček, saj se testo in sladkorna masa nanjo ne prijemljejo. Velikost: 50 x 40 cm / od -40°C do +230°C

Sladkorni križ za obhajilo ali birmo (10 cm) MODER

Križ kombinirate z našimi prelepimi golobčki, svetim pismom, kelihom in rožnim vencem, ki jih imamo prav tako v ponudbi

Jedilna barva v prahu (10g) ZLATA Z BLEŠČICAMI

Prah po izdelku nanesite s pomočjo čopiča. Z dodatkom alkohola se lahko uporablja tudi kot barva za risanje ali pisanje.

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini