>

Agar Agar 50 g

deli

Agar agar je rastlinsko želirno sredstvo na osnovi morskih alg, ki ga lahko uporabljajo tudi vegetarijanci in vegani. Lahko se uporablja kot nadomestilo za želatino, le agar nima sestavin živalskega izvora. Ko uporabljate agar kot nadomestek za želatino, morate nekoliko prilagoditi svoj recept. Prašek se raztopi v vreli tekočini (voda, mleko ali smetana), po raztapljanju ga lahko dodate k preostali jedi.

Vezavna moč agar agarja je 4-5 močnejša od želatine. Za 1 liter tekočine lahko uporabite približno 8 gramov praška. Agar se strdi pri sobni temperaturi, tako da vaši jedi ni treba strjevati v hladilniku in v toplem vremenu zdrži dlje časa. Če agar agar uporabljate v izdelkih na osnovi mleka, svetujemo, da ga postavite v hladilnik. Agar agar izgubi svoj vezni prah po pribl. 2 dnevih.

Uporaba:

Agarjev prah razpustimo v topli tekočini. Tekočino zavremo. Medtem ko se prah topi, neprestano mešamo. Odstavimo, ohladimo in dodamo izdelku, ki ga želimo zgostiti.

  • FunCakes agar agar ima trdnost gela najmanj 700 g/cm3 (na osnovi Nikan / 1,5 % 20°C) in je brez barve in okusa.
  • Popoln veganski nadomestek za želatino! Ko uporabljate agar agar kot nadomestek za želatino, nekoliko prilagodite recept. Potrebujete cca. 4- do 5-krat manj, kot potrebujete, če uporabljate želatino.
  • Agar se strdi pri sobni temperaturi, tako da vaši jedi ni treba strjevati v hladilniku in v toplem vremenu zdrži dlje časa.
  • Brez barve in okusa.

Sestavine: zgoščevalec: E406

Neto teža: 50 gramov.

Shranjujte na suhem pri temperaturi od 8 do 20°C.

Odmerjanje: 2 g (pribl. 1 čajna žlička) agar agar ustreza 6 listom želatine in želira 500 ml tekočine.

Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:

  • Energija 720 kJ, 172 kcal
  • Maščobe 0,1 g
  • od tega nasičene maščobe 0 g
  • Ogljikovi hidrati 0,4 g
  • od tega sladkorji 0 g
  • Beljakovine 0,1 g
  • Soli 0 g

Recept za kakijev desert:

  • 2 zelo zrela kakija (po želji lahko uporabite tudi drugo sadje)
  • 4 dl zelenega čaja
  • 5 gramov agarja
  • 4 žlice sladkorja
  • Kaki olupiš in dobro pretlačiš.
  • V vrel čaj dodaš sladkor in agar, ter kuhaš do vretja, da se agar stopi.
  • V malo ohlajeno, tik pred tem, ko tekočina želira, dodaš sadni pire (pretlačene kakije), natočiš v modelčke in jih postaviš v hladilnik

Aktualni izdelki za peko

Kozarčki za sladice 120 ml, prozorni, 20 kom

Velikost: 6.2 x 3.9 x 5.8 cm

Količina 20 kom, prozorni

Zasnovani za večkratno uporabo

Komplet za torto Sveto pismo, rožni venec in golobček

Dekoracija za torte in ostale sladice

Ognjemeti za torto (12cm, 4 kom) barvni

Velikost 12 cm

V paketku so 4 ognjemeti

Gorijo 40 sekund

Dinozaver Mix (60g) Out of the Box

Posip Dinozaver mix za torte, piškote, CakePops, muffine in ostalo pecivo

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini