Krompirjev škrob je fina bela praškasta snov brez okusa, pridobljena iz krompirja. Krompirjev škrob poskrbi za strukturo, mehkobo in vezivno moč pri peki. Preveč krompirjevega škroba daje pečenim izdelkom drobljivo strukturo.
- Lahko se uporablja kot nadomestilo za koruzni škrob v večini receptov za peko.
- Krompirjev škrob prenaša višje temperature kot koruzni škrob.
- Pekovskim izdelkom daje vlago.
- Vsebina: 200 gramov.
Sestavine: krompirjev škrob (100%).
Lahko vsebuje sledi: glutena, jajc, soje, mleka, oreščkov in sezama.
Shranjujte na hladnem, suhem mestu (12-20°C), proč od sončne svetlobe in drugih vonjav.
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
- Energija: 1352 kJ, 323 kcal
- Maščobe 0,2 g, od tega nasičene 0,1 g
- Ogljikovi hidrati 80 g, od tega sladkorji 0 g
- Beljakovine 0,1 g
- Sol 0,2 g