>

ICAM čokolada za topljenje - TEMNE ploščice 300g

deli

Blagovna znamka vrhunske čokolade, narejene iz najboljšega kakava.

Temna čokolada v ploščicah za oblivanje tort, za pralineje, ganashe, mousse, mirror glaze, okraske, tablice, skodelice, za kreme, za odtis na folije.

Navodilo za uporabo:  Željeno količino stopimo v vodni kopeli, ali mikrovalovni pečici.

Ustavimo segrevanje, ko je čokolada že skoraj popolnoma stopljena (cca 45°C). Odstavimo in mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Počakamo, da se ohladi na cca 30°C, to je takrat, ko se začne počasi gostiti.

Če je čokolada pregosta, za redčenje uporabimo rastlinsko maščobo (olje), ali mast.

Pazite, da čokolada ne pride v stik z vodo!

Za profesionalne slaščičarske okraske (figurice, spirale, cigare, luske...), je potrebno čokolado temperirati.

Sestavine: kakavova masa, sladkor, kakavovo maslo, emulgator (sončnični lecitin: E322), naravna aroma vanilije. Vsebuje minimalno 54% kakava.

Alergeni: lahko vsebuje sledi mleka.

Živilo je brez glutena.

Shranjevanje: na suhem mestu (max 20°C).

Neto teža: 300 g.

Znamka: ICAM Cioccolato
Poreklo: Italija

Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:

  • Energijska vrednost: 2196 KJ/527 kcal
  • Maščobe 33 g od tega nasičene maščobe 21 g
  • Ogljikovi hidrati 48 g od tega sladkorji 46 g
  • Vlaknine 7,6 g
  • Beljakovine 5,8 g
  • Sol: 0,12 g
  • Natrij 48,56 mg

Kako oblivamo torto s čokolado

Torto postavimo na mrežo za oblivanje. Pod mrežo damo peki papir, da zadrži odvečno čokolado, ki se nakaplja.

Čokoladno glazuro pred oblivanjem vedno ohladimo na cca 30 °C, to je takrat, ko se začne počasi gostiti. Polivamo jo na ohlajeno torto. Začnemo na sredini in s paleto počasi delamo krožne gibe proti robu torte, da čokolada lepo steče tudi po robovih.

Nekaterim bolj odgovarja, da torto na hitro oblijejo, potem pa premikajo torto, da se glazura lepo razliva.

Če nimamo mreže za oblivanje, si lahko pomagamo s peki papirjem. Narežemo ga na trakove in z njimi podložimo torto. Ko je krašenja konec, trakove previdno potegnemo izpod torte.

Odvečno čokolado lahko porabimo na več načinov: na peki papir nabrizgamo razne oblike, ko se strdijo, jih uporabimo kot okrasek. Lahko naredimo čokoladne ostružke, čokolado lahko damo v mleko, da dobimo čokoladno mleko, lahko pa se z njo enostavno posladkamo.

Temperiranje čokolade z uporabo vodne kopeli

  • Kopel  naredimo iz dveh posod: spodnje, večje posode, ki vsebuje toplo vodo in zgornje, manjše posode, ki jo postavimo na spodnjo tako, da se le ta ne dotika vode.
  • Posoda v kateri je čokolada, naj bo večja od spodnje posode z vodo - voda ne sme priti v stik s čokolado!!
  • Približno 2/3 čokolade stresemo v skledo, ki je postavljena na lonec z vodo (parna kopel) in počasi segrevamo.
  • Mešamo, da se temna čokolada povsem stopi (na 45/48°C).
  • Posodo odstavimo s pare in začnemo med mešanjem dodajati preostalo 1/3 čokolade. Čokolado postopoma dodajamo in mešamo toliko časa, da se vse skupaj ohladi na 28/29 °C, nato jo spet postavimo na paro da se dogreje na delovno temperaturo 31/32°C.

Temperiranje v mikrovalovni pečici

  • V mikrovalovni pečici 2/3 čokolade ogrevamo v intervalih po 30 sekund, vmes mešamo.
  • Ko se stopi, začnemo dodajati preostalo tretjino in mešamo, da pade temperatura na 28/29 °C. Na koncu jo le še dogrejemo.

Če smo čokolado dobro temperirali, preizkusimo tako, da vanjo namočimo nož in ga položimo na peki papir. Po približno 3 do 5 minutah mora biti čokolada na nožu strjena, mora se svetiti in biti trdna.

V primeru, da ste čokolado segreli preveč, jo nemudoma prestavite v hladno posodo, dodajte čokolado  in še nekaj časa mešajte.

Da bi vam temperiranje uspelo, priporočamo termometer.

Embalaža za RECIKLIRANJE

Okoljski nasvet: prazno posodo odložite v zabojnik za embalažo.

Pekis priporoča

Pomladni posip

Pomladni posip za torte, piškote, CakePops, muffine, pecivo,...

Posip nogomet mix

Posip nogomet mix za torte, piškote, CakePops, muffine, pecivo...

Spolzgad, Slytherin Mix (Harry Potter) Out of the Box

Posip Spolzgad, Slytherin mix za torte, piškote, CakePops, muffine in ostalo pecivo

Čoko hrustljave kroglice Colour Splash Matt (15 mm) mat barvne lise

Čokoladne hrustljave kroglice spadajo v vrhunsko ponudbo posipov

Posip Baby shower

Posip Baby shower mix za torte, piškote, CakePops, muffine, pecivo...

Dinozaver Mix (60g) Out of the Box

Posip Dinozaver mix za torte, piškote, CakePops, muffine in ostalo pecivo

Posip pokajoči kristalčki

Dobro znani sladkorni kristali z mehurčki ogljikovega dioksida ustvarjajo zabavno pokanje v ustih

Mehke perlice (4 mm) ORANŽNO-BELE

Z biseri lahko naredite veliko različnih okraskov na torti ali piškotih. Biseri so mehki in primerni za otroke.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Dinozaver Mix (60g) Out of the Box

Posip Dinozaver mix za torte, piškote, CakePops, muffine in ostalo pecivo

Sladkorni križ za obhajilo ali birmo (10 cm) MODER

Križ kombinirate z našimi prelepimi golobčki, svetim pismom, kelihom in rožnim vencem, ki jih imamo prav tako v ponudbi

Wafer marjetice (3cm) 13 kom

Rože so pretežno narejene iz koruze, kar zagotavlja, da so hrustljave in čvrste.

Bel pladenj s čipko (2,5cm čipke) 30x16 cm

Bel pladenj z elegantno čipkasto obrobo. Zasnovan za večkratno uporabo.

  • Velikost: 30x16 cm (notranja 25x11)
  • Čipka 2,5 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini