>

Torta Nutella - Recept za torto

deli

Postopek za biskvit:

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.
V maso na koncu počasi dodajamo moko, za čokoladni biskvit ji dodamo še žlico čez cedilo presejanega kakava. S kartico ali lopatico mešamo tako, da maso narahlo dvigujemo.
Pazite! Če maso mešate, mehurčki popokajo, biskvit ne bo kompakten in se med peko ne bo dvignil!
Model napolnimo z biskvitom tako, da ga s kartico ali lopatko narahlo potiskamo od sredine navzven, saj nam v nasprotnem primeru na sredini naraste. Biskvit pečemo v ogreti pečici 35 minut na 180 stopinj
Pečen biskvit pustimo, da se dobro ohladi, najboljše je, da ga razrežemo šele naslednji dan, če ne, se rad drobi.

Medtem ko se peče biskvit, pripravimo vodo za vlaženje biskvita. V posodi zavremo vodo, ki smo ji  dodali sladkor. Vodo nato ohladimo in dodamo kapljico ali dve ruma.
Ko je torta pečena in ohlajena, jo dvakrat prerežemo, da dobimo tri plasti.

Polnjenje:
Stepemo smetano in ji dodamo nutello. Razdelimo na dva dela.
V tortni model položimo plast biskvita, ki ga navlažimo s sladko kuhano vodo.
Biskvit na tanko, le toliko, da ga prekrijemo, namažemo s pripravljeno smetano za nadev.
Narežemo banane, tako, da prekrijejo celo površino.
Dodamo ostalo polovico smetane z nutello.
Postopek ponovimo. Biskvit – malo smetane – banane – preostala smetana.
Zadnji biskvit navlažimo, torto prekrijemo s folijo in jo čez noč postavimo v hladilnik.
Naslednji dan torto obmažemo s smetano, ki ji je dodana nutela in okrasimo, ali pa jo obmažemo z masleno kremo, ali marmelado (kar vam je ljubše) in jo prelijemo s čokolado, ter okrasimo.

Dekoracija:

Vrtnico lahko naredimo iz sladkorne mase ali iz maslene kreme s pomočjo držala in nastavka za delanje vrtnic.

Jaz sem jo naredila iz maslene kreme. Prav tako sem masleno kremo uporabila za listke, ki sem jih delala z nastavkom za listke.

In kako sem naredila tiste vrtinčke?

Sladkorno maso sem obarvala z rjavo barvo in jo razrezala na tanke trakove, ki sem jih potem ovila okoli slamice (za pitje).

Ko se masa posuši, slamico potegnete ven in dekoracija je narejena.

Za obrobo torte sem uporabila sladko smetano, kateri sem vmešala malo čokolade. Brizgala sem z nastavkom za brizganje št:7

Količine za premer torte 24 cm (14 do 16 kosov)

Biskvit

  • 6 jajc
  • 150 gr sladkorja
  • 180 gr moke
  • žlico kakava (če delamo čokoladni biskvit)

Polnilo:

  •  6 dcl stepene smetane, ki ji dodamo 3 žlice nutele
  • 8 banan

Obmaz ( če torto obmažemo s smetano)

  • 4 dcl stepene smetane, ki ji dodamo 2 žlici nutele

Čokoladni obliv:

  • 150gr rastlinske masti ali 30 gr olja
  • 300 gr jedilne čokolade

Na štedilniku raztopimo mast, pazimo, da ne bo prevroča. Dodamo čokolado in posodo postavimo v vodno kopel. Ko je čokoladna masa lepo tekoča, z njo oblijemo torto.

Pekis priporoča

Wilton silikonski modelčki črke in številke, 4 delni

Lahko napišete zabavna sporočila, voščila.... Vsak kalup meri: 26,7 x 14,5 cm

FunFonts velike in male črke (tiskane št.2) za odtis

Za vtis na fondant, gum pasto, muffine, prelive, piškote, masleno kremo...

  • 26 velikih črk
  • 26 malih črk
  • Velikost 1 do 3 cm

Wilton modelčki črke in številke - 41 delni set

Popolna abeceda in zbirka številk. Za izrezovanje črk in števil za napise iz sladkorne mase, ...

Velikost: 2,5 cm

Modelček Črka 6,5cm, rostfrei, G

Velikost: 6,5 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

Modelčki za fondant velike črke (26 delni) 4,5 cm

26 delni set za izrez iz sladkorne ali modelirne mase.

Modelček Številka 6,5cm, rostfrei, št.4

Velikost: 6,5 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

Modelček Črka 6,5cm, rostfrei, S

Velikost: 6,5 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

Črke in številke - Funky Velike 4 cm

Velikost: 4 cm

Velike črke in številke za izrezovanje napisov za torte.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za biskvit in količine sestavin za različne velikosti tort

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Sadna smetanova torta

Za torto premera 24 cm:

Po receptu naredimo biskvit.

Prvo plast sem nadevala z breskvami in borovnicami, drugo pa z višnjami in jagodami, pol/pol.

Koliko materiala (moke, jajc in sladkorja) potrebujem za 16,18,20,30 kosov torte?

Količine za biskvit:

Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:

Čarobni pekač

Silikonski pekač s katerim lahko spečemo katerokoli obliko peciva.

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 10,12,16,18,20,25,30 kosov torte?

Okrogle torte:

Premer 20 .................... 10 kosov

Osvežilna jagodna torta z jagodnim biskvitom
  • Biskvit - Postopek:

Strani

Aktualni izdelki za peko

Dekoracija za muffine (12 kom) Roza Baby Shower

12 kosov dekoracij Baby Shower

Tatuji za torto (17 tatujev) POROKA

Hitro in enostavno pričarajte dovršeno dekoracijo torte

Stojalo za muffine (3 nadstropno) ZLATO

Zlato stojalo za sladice je izjemno privlačen in funkcionalen dodatek k vsakemu sladkemu dogodku

Material: karton

Podstavek za serviranje tort, vrtljiv 32 cm

Odličen za serviranje tort. Lahko ga uporabite tudi pri dekoraciji tort zahvaljujoč vrtenju za 360 stopinj

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini