>

Recept za ŠAMROLE

deli

Polnilo za šamrole.

  • Beljake stepemo v čvrst sneg, ki mu med stepanjem dodamo 110 gramov sladkorja.
  • Sladkorni sirup: V kozici pristavimo 190g sladkorja in toliko vode, da prekrije sladkor. Kuhamo do 116*C ali do močne niti, če nimamo termometra. Pene, ki nastanejo med vretjem, čistimo (odstranjujemo jih z žlico ali čopičem)
  • Ko je sladkorni sirup kuhan, ga še vročega med nenehnim stepanjem beljakov počasi vlivamo v sneg in ga 1 minuto hitro stepamo, nato za nekaj časa vključimo najmanjšo hitrost, dokler sneg ni dovolj trd.
  • V brizgalno vrečko nadevamo beljakov sneg, s katerim z obeh strani nadenemo rolice.
  • Na koncu šamrole posujemo z netopljivim sladkorjem v prahu.

Rolice za šamrole lahko kupimo že narejene, ali pa si jih naredimo sami.

Izdelava rolic:

  • Potrebujemo 500 g listnatega testa
  • Moko za razvaljanje

Listnato testo tanko razvaljamo in narežemo na 1 cm široke trakove. Trakove ovijemo okrog namaščenih tulcev in pečemo v pečici na peki papirju pri temperaturi 220 stopinj približno 10 minut.

Še tople snamemo s tulcev in pustimo, da se popolnoma ohladijo

Sestavine:

  • 110 gr kristalnega sladkorja (za stepanje)
  • 4 beljake
  • 190 gr kristalnega sladkorja (za kuhanje)
  • Rolice za šamrole

Pekis priporoča

Sladkorni šopek (15cm) rdeče vrtnice in bele rožice z listki

Preprosto dodajte na vrh ali ob robovih torte in pričarajte čudovit izgled vaše sladice.

Dekoracija za sladice (1 kom) 3D nogometna žoga

Dekoracija nogometna žoga za odlično dopolnilo manjših sladic na zabavi.

Hogwarts grbi (6 kom) topperji na palčki

Dobrodošli v čarovniški svet Harryja Potterja!

Patchwork modelček GOLOBČEK

Za izrez iz modelirne mase, ali za odtis na prevlečeno torto.

Velikost: pribl. 9 x 7 cm

Modelčka križ, PME, 2 delni

Vsebina: 2 kosa

  • Večji: 10 x 7cm
  • Manjši: 4,5 x 3 cm

Papirnate zastavice GOLOBČKI in MODRI SRČKI

Zastavice za zabavo

Dolžina: 1,5 m

Material: papir

Zlat IHS (na podstavku) za dekoracijo torte št.2

Velikost: 8 cm

Material: umetna masa, Til

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Primer polnjenja in okrasitve s sadjem Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.

Krhko testo za SLADKE košarice

TESTO:

  • 300 g moke tip 500
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • limonina lupinica

OSTALO

Recept za MINJONE

Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm.

Recept - Čokoladna šarlota

Šarlota iz treh vrst čokolade

Strani

Aktualni izdelki za peko

Glamurozni Mirror Glaze ZLAT

Glamurozni Mirror Glaze je kulinarični dragulj, ki bo vaše sladice spremenil v resnične umetnine luksuza in eleganco

Dekoracija za muffine (12 kom) Roza Baby Shower

12 kosov dekoracij Baby Shower

Nastavljiv obroč za peko OKROGEL - višina 7,6cm, pločevina

Premer = 15,5 do 30 cm

Višina = 7,6 cm

Za 8 do 25 kosov tort

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini