>

Modelček Spekulas, kifeljček 8 x 3 cm

Springerle

deli

Tradicionalni kalup za vtiskovanje spekulas in springerle vzorcev na piškote. Modelček je iz lesa hruške z gladko površino in podrobnimi motivi.

Dolžina kifeljčka: 8 cm, širina: cca 3 cm, globina: približno 1 cm

Navodilo za vzdrževanje:

  • Priporočamo, da model čistite s toplo vodo, vlažno krpo in blagim detergentom.
  • Ne čistite v pomivalnem stroju.
  • Les je naraven izdelek in se zato lahko razlikuje po obliki in barvi.

Piškoti z motivi Spekulas

Sestavine za krhko testo:

  • 500 g pšenične moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 250 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • začimbe po želji (cimet, janež, klinčki, muškatni orešček)
  • 1 ščepec soli
  • 2 jajci (velikost M)
  • 200 g mehkega masla ali margarine
  • 100 g mletih mandljev

Priprava krhkega testa:
V posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo sladkor, vanilin sladkor, začimbe, sol, jajca, maščobo in mandlje ter vse skupaj z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešamo na najnižji in nato na najvišji stopnji. Dokler testo ne postane gladko. Testo postavimo za 30 minut v hladilnik.

Izdelava piškotov:
Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo na debelino 3-5 mm. Na testo odtisnemo motiv in s pomočjo noža odstranimo odvečno testo.

Pečenje:
Pečico segrejemo in pripravimo pekač obložen s peki papirjem. Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): približno 180 °C. Pečica na vroči zrak: približno 160 °C.in pečemo približno 10 minut.

Pečene piškote skupaj s peki papirjem postavimo na mrežo za hlajenje in počakamo, da se ohladijo.

Nasvet:

  • Piškote pred peko na spodnji strani premažite z vodo in nanje položite nekaj mandljevih lističev, ki jih rahlo pritisnete v testo.
  • V dobro zaprti posodi lahko piškote hranite približno 3 tedne.

Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!

Pekis priporoča

Colour mill (sea mist) Morska megla

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (mango) Mango

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (lime) Limeta

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (mauve) Bledo Vijolična

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (royal) Kraljevska

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (tiffany) Tiffany Modra

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (concrete) Beton

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (mustard) Gorčica

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Mešanica za ČAROBNO kremo 450g

Mešanica za obmazovanje tort, za izdelavo rožic, vrtnic, za muffine-cupcakes, za polnilo raznih sladic.

Podstavek za serviranje tort, vrtljiv 32 cm

Odličen za serviranje tort. Lahko ga uporabite tudi pri dekoraciji tort zahvaljujoč vrtenju za 360 stopinj

Romantičen komplet topperjev za torto, 3 kom

Višina približno 20 cm

Vsebina 3 kom

Posoda za taljenje

Za taljenje čokolade, izdelavo glazur, masla, sira, karamele, bombonov... 

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini