>

Modelček Springerle, Jelenček 6,5 x 4,5 cm

Springerle

deli

Tradicionalni kalup za vtiskovanje spekulas in springerle vzorcev na piškote. Modelček je iz lesa hruške z gladko površino in podrobnimi motivi.

Velikost jelenčka: 6,5 x 4,5 cm, globina: cca 3 - 7 mm

Navodilo za vzdrževanje:

  • Priporočamo, da model čistite s toplo vodo, vlažno krpo in blagim detergentom.
  • Ne čistite v pomivalnem stroju.
  • Les je naraven izdelek in se zato lahko razlikuje po obliki in barvi.

Piškoti z motivi Spekulas

Sestavine za krhko testo:

  • 500 g pšenične moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 250 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • začimbe po želji (cimet, janež, klinčki, muškatni orešček)
  • 1 ščepec soli
  • 2 jajci (velikost M)
  • 200 g mehkega masla ali margarine
  • 100 g mletih mandljev

Priprava krhkega testa:
V posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo sladkor, vanilin sladkor, začimbe, sol, jajca, maščobo in mandlje ter vse skupaj z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešamo na najnižji in nato na najvišji stopnji. Dokler testo ne postane gladko. Testo postavimo za 30 minut v hladilnik.

Izdelava piškotov:
Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo na debelino 3-5 mm. Na testo odtisnemo motiv in s pomočjo noža odstranimo odvečno testo.

Pečenje:
Pečico segrejemo in pripravimo pekač obložen s peki papirjem. Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): približno 180 °C. Pečica na vroči zrak: približno 160 °C.in pečemo približno 10 minut.

Pečene piškote skupaj s peki papirjem postavimo na mrežo za hlajenje in počakamo, da se ohladijo.

Nasvet:

  • Piškote pred peko na spodnji strani premažite z vodo in nanje položite nekaj mandljevih lističev, ki jih rahlo pritisnete v testo.
  • V dobro zaprti posodi lahko piškote hranite približno 3 tedne.

Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!

Pekis priporoča

Saracino modelirna masa (250g) MODRA

Specialna modelirna masa za izdelovanje figuric, oblikovanje rožic, za izrezovanje črk, za patchwork modelčke...

Saracino modelirna masa (250g) BABY MODRA

Specialna modelirna masa za izdelovanje figuric, oblikovanje rožic, za izrezovanje črk, za patchwork modelčke...

Modelirna masa (250g) BELA

Specialna modelirna masa za izdelovanje figuric, oblikovanje rožic, za izrezovanje črk, za patchwork modelčke...

Saracino modelirna masa (250g) ČRNA

Specialna modelirna masa za izdelovanje figuric, oblikovanje rožic, za izrezovanje črk, za patchwork modelčke...

Saracino modelirna masa (250g) RUMENA

Specialna modelirna masa za izdelovanje figuric, oblikovanje rožic, za izrezovanje črk, za patchwork modelčke...

Wilton podstavki za oblikovanje in sušenje rožic, 6 delni

3x srednji (10.5 cm x 3.81 cm)

3x manjši (6.35 cm x 2.33 cm)

Saracino modelirna masa (250g) ORANŽNA

Specialna modelirna masa za izdelovanje figuric, oblikovanje rožic, za izrezovanje črk, za patchwork modelčke...

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) BELA ČOKOLADA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Strani

Aktualni izdelki za peko

PME okrogel pekač za torte 25,4 cm, višina 7,6 cm

Globok pekač iz aluminija.

Premer 25,4 cm

Višina 7,6 cm

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Podolgovati papirčki 8x5 cm, Srebrni

Količina: 20 kom

Velikost: 8 x 5 cm

Višina 3,2 cm

Za mini lučke (popsicle), mini kornete, razno pecivo, primerni tudi za pečenje, odporni do 220°C.

Dinozaver Mix (60g) Out of the Box

Posip Dinozaver mix za torte, piškote, CakePops, muffine in ostalo pecivo

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini