>

Valjar Springerle, 8 Motivov 10,5/29,5 cm

Springerle

deli

Tradicionalni kalup za vtiskovanje spekulas in springerle vzorcev na piškote. Modelček je iz lesa hruške z gladko površino in podrobnimi motivi.

Velikost ø5 x 10,5 cm

Celotna dolžina 29,5 cm

Zabavajte se ob peki!

Navodilo za vzdrževanje:

  • Priporočamo, da model čistite s toplo vodo, vlažno krpo in blagim detergentom.
  • Ne čistite v pomivalnem stroju.
  • Les je naraven izdelek in se zato lahko razlikuje po obliki in barvi.

Piškoti z motivi Spekulas

Sestavine za krhko testo:

  • 500 g pšenične moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 250 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • začimbe po želji (cimet, janež, klinčki, muškatni orešček)
  • 1 ščepec soli
  • 2 jajci (velikost M)
  • 200 g mehkega masla ali margarine
  • 100 g mletih mandljev

Priprava krhkega testa:
V posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo sladkor, vanilin sladkor, začimbe, sol, jajca, maščobo in mandlje ter vse skupaj z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešamo na najnižji in nato na najvišji stopnji. Dokler testo ne postane gladko. Testo postavimo za 30 minut v hladilnik.

Izdelava piškotov:
Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo na debelino 3-5 mm. Na testo odtisnemo motiv in s pomočjo noža odstranimo odvečno testo.

Pečenje:
Pečico segrejemo in pripravimo pekač obložen s peki papirjem. Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): približno 180 °C. Pečica na vroči zrak: približno 160 °C.in pečemo približno 10 minut.

Pečene piškote skupaj s peki papirjem postavimo na mrežo za hlajenje in počakamo, da se ohladijo.

Nasvet:

  • Piškote pred peko na spodnji strani premažite z vodo in nanje položite nekaj mandljevih lističev, ki jih rahlo pritisnete v testo.
  • V dobro zaprti posodi lahko piškote hranite približno 3 tedne.

Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!

Pekis priporoča

Mešanica za kremo ANANAS

Mešanica s koščki anansa za okusno ananasovo kremo (za torte, rulade, mafine, košarice,minjone...

Pasta (Cherry) ČEŠNJA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Dr.Oetker malinovo-smetanova krema

Mešanica za malinovo smetanovo kremno združuje okusno kremasto sladico s tipičnim okusom malin. Dodajte samo 250 ml hladnega mleka 

Mešanica Red Velvet (rdeča žametna torta), brez glutena 400g

S to mešanico lahko naredite žametno puhasto torto ali piškote lahkega čokoladnega okusa.

Pasta (Mascarpone Cream) MASCARPONE KREMA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Pasta (Watermelon) LUBENICA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Mešanica za ČOKOLADNO kremo

Mešanica za pripravo okusne kreme za torte, rulade, mafine, košarice, rezine, minjone...

Pasta (Orange) POMARANČA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Strani

Aktualni izdelki za peko

Glamurozni Mirror Glaze ZLAT

Glamurozni Mirror Glaze je kulinarični dragulj, ki bo vaše sladice spremenil v resnične umetnine luksuza in eleganco

Sladkorni križ za obhajilo ali birmo (10 cm) MODER

Križ kombinirate z našimi prelepimi golobčki, svetim pismom, kelihom in rožnim vencem, ki jih imamo prav tako v ponudbi

Hostija Samorog 20 cm

Premer slike: 20 cm

Položimo na smetano

Poročna zvončka dekoracija za sladice

Velikost: cca 3 cm

Material: umetna masa

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini