>

Recept za preste (Brezel)

deli

Preste so odlično pecivo. S spodnjim receptom jih preprosto lahko naredite sami. Preste bodo hrustljave in puhaste.

  • Kvas naj približno 15 minut počiva s sladkorjem in nekaj mlačnega mleka.
  • Nato ga zmešajte z moko, soljo, maslom in preostalim mlekom do gladkega testa in pustite vzhajati približno 30 minut.
  • Testo znova gnetite in ga razdelite na manjše koščke.
  • Oblikujte dolg trak in oblikujte trakce ki naj bodo na sredini malo debelejši.
  • Pustite, da trakci vzhajajo še 15 minut, nato testo postavite za še eno uro v hladilnik, da se lahko oblikuje lahka koža.
  • Po počitku testo odstranite iz hladilnika in zavremo vodo s sodo bikarbono. Preste potopite v vrelo vodo za približno 20–30 sekund, nato jih malo odcedite in položite na pekač.
  • Pred peko v preste naredimo manjšo zarezo na delu kjer je presta debelejša  in jih posujte z malo soli.
  • Pečemo pri zgornji / spodnji toploti 220°C (priporočljivo) ali pri 200°C v konvekcijski pečici približno 15-20 minut.

Priporočamo pekač s posebno perforacijo

Sestavine za testo:

  • 1 kocka kvasa (42 g)
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 300 ml mleka
  • 500 g moke (tip 550)
  • 1 čajna žlička soli
  • 40 g masla

Sestavine za lug:

  • 1000 ml vode
  • 3 žlice sode bikarbone
  • groba sol

Pekis priporoča

Mešanica za kremo MARAKUJA-BRESKEV

Mešanica z naravnim okusom in sadnimi koščki (za torte, rulade, mafine, košarice,minjone...)

Pasta MANGO, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Pasta COOKIES, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Slaščičarska vanilijeva krema 1kg

Za polnilo tort in peciv (krofi, košarice,šamrole, princeske, cupcakes...)

Pasta Dulce de leche, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Pasta (Elderflower) Bezgov cvet, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Royal icing, pripravljena mešanica za kremo - 450g

Royal icing (meringue) za napise, okraševanje tort, izdelovanje samostojnih okraskov, rožic, za okraševanje piškotov...

Pasta (Zesty Strawberry) AROMATIČNA JAGODA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Domača OREHOVA POTICA - Recept

Sestavine za testo:

Recept - Baby piškoti

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Vanilijevi, orehovi, kokosovi, pistacijevi rogljički

Vanilijevi Rogljički

Domače jogurtove lučke s sadjem

Najprej v modelček vlijemo malo jogurta – po želji (navadni, sadni, grški... ) Vsebino zamrznemo.
Poljubno sadje zmeljemo v paličnem mešalniku, da dobimo sadno kašo.

Čarobni pekač

Silikonski pekač s katerim lahko spečemo katerokoli obliko peciva.

Ameriški krofi brez glutena

Sestavine za 12 krofov

Strani

Aktualni izdelki za peko

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

Topper za torto Happy Birthday št.4

Tortni okras Happy Birthday z zvezdama.

Celotna širina dekoracije 16,5 cm. Primeren za manjše torte.

Metalik tekoča ZLATA barva

Za barvanje in risanje po piškotih, sladkorni masi, marcipanu, čokoladi, icing royal kremi...

Jedilna barva v prahu (10g) ZLATA Z BLEŠČICAMI

Prah po izdelku nanesite s pomočjo čopiča. Z dodatkom alkohola se lahko uporablja tudi kot barva za risanje ali pisanje.

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini