>

Recept: Kajzerice – bombetke

deli

Recept za 6 kajzeric

Testo

  • 350 g moke ( lahko je bela, polbela, polnozrnata ... )
  • 200 ml toplega mleka
  • 30 g stopljenega masla (stopimo v mleku)
  • ½ kocke svežega kvasa
  • ščep soli

Postopek:

Na štedilniku segrejemo mleko, v katerem stopimo maslo in dodamo ščep soli.

Naredimo kvasec: nadrobimo kvas, mu dodamo žlico mlačnega mleka in pol žličke sladkorja in počakamo, da naraste.

V skledo stresemo moko, ji dodamo kvasec in rahlo premešamo.

Dodamo na sobno temperaturo ogreto mleko z maslom in temeljito vse premešamo. S pomočjo mešalnika z nastavkom za gnetenje zamesimo gladko in prožno testo.

Testo naj vzhaja približno pol ure v posodi, ki smo jo prekrili s kuhinjsko krpo, da naraste na dvojno velikost.

Testo nato na pomokani površini pregnetemo in oblikujemo 6 hlebčkov za 6 kajzeric, jih še enkrat na hitro pregnetemo, nato pa preložimo v pekač.

Vsako kajzerico po vrhu z ostrim nožem križno zarežemo. Pekač prekrijemo s kuhinjsko krpo. Kajzerice naj vzhajajo približno 20 minut, oziroma tako dolgo, da narastejo na dvojno velikost.

Kajzerice pečemo v že ogreti pečici na 200 stopinj kakšnih 20 minut, oz. odvisno od pečice.

Pekis priporoča

Jedilna barva v tubi (močan gel za barvanje hrane) Sončnično rumena

Odporna na svetlobo, toploto in kisline. Za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, testa, glazur...

Jedilna barva v tubi (močan gel za barvanje hrane) Oranžna

Odporna na svetlobo, toploto in kisline. Za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, testa, glazur...

Jedilna barva v tubi (močan gel za barvanje hrane) Arašidno rjava

Odporna na svetlobo, toploto in kisline. Za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, testa, glazur...

Jedilna barva v tubi (močan gel za barvanje hrane) Zelena

Odporna na svetlobo, toploto in kisline. Za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, testa, glazur...

Jedilna barva v tubi (močan gel za barvanje hrane) Mornarsko modra

Odporna na svetlobo, toploto in kisline. Za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, testa, glazur...

Jedilna barva v tubi (močan gel za barvanje hrane) Modra

Odporna na svetlobo, toploto in kisline. Za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, testa, glazur...

Jedilna barva v tubi (močan gel za barvanje hrane) Vijolična

Odporna na svetlobo, toploto in kisline. Za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, testa, glazur...

Jedilna barva v tubi (močan gel za barvanje hrane) Črna

Odporna na svetlobo, toploto in kisline. Za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, testa, glazur...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Domače lučke - Ideje in nasveti za izdelavo

Lučke.  Najbrž jih vsi obožujemo. Še posebej take, ki jih naredimo doma in si jih privoščimo brez slabe vesti, saj so veliko bolj zdrave od tistih, ki jih kupimo v trgovini.

Domača OREHOVA POTICA - Recept

Sestavine za testo:

Recept za preste (Brezel)

Preste so odlično pecivo. S spodnjim receptom jih preprosto lahko naredite sami. Preste bodo hrustljave in puhaste.

Domač jabolčni zavitek - Štrudelj

Vlečeno testo:

Zdrave domače lučke - SADNE s pomarančnim sokom

Sadje narežemo na manjše kockice ali rezine, z njimi napolnimo modelčke do ¾ in do vrha prelijemo s sveže stisnjenim pomarančnim sokom.

Domače jogurtove lučke s sadjem

Najprej v modelček vlijemo malo jogurta – po želji (navadni, sadni, grški... ) Vsebino zamrznemo.
Poljubno sadje zmeljemo v paličnem mešalniku, da dobimo sadno kašo.

Aktualni izdelki za peko

MINI avtomobilčki (modelčki na vzvod) 3 delni

Vsebina: 3 modelčki

Velikost: 1 / 1.5 / 2 cm

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Dekoracija za sladice (6 kom) Tačke na patrulji

Za dekoracijo muffinov, tort in ostalih sladic. Velikost topperjev 5 - 6 cm.

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini