>

Decora pekač za makrone

deli

Naredite okusne makrone v obliki krogov s pekačem Decora, ki je izdelan iz 100% platinskega silikona. Odlično se obnese pri zamrzovanju in kuhanju. Ne spremeni okusa hrane. Nelepljiv in prozoren.

  • Silikonski pekač ima 48 votlin za 24 makronov.
  • Velikost modela: 30 x 40 cm x 1.5 mm
  • Velikost makrona: 2 ali 3.5 cm premera
  • Primeren za mikrovalovno pečico in odporen do -40°C + 230°C.

Recept po receptu kuharskega mojstra Renata Ardovina

Makroni, slaščica slavnih in bogatih, je mini trendovska slaščica izjemnih barv in dobrega okusa.

Sestavine za en pekač makronov:

  • 80 g mandljeve moke
  • 70 g belega sladkorja
  • ščepec vanilijevega sladkorja
  • prehransko barvilo v prahu (barva po izbiri, količina po specifikaciji proizvajalca)
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 70 ml beljakov
  • krema za polnjenje makronov po izbiri

Priprava:

Mandljevo moko presejte skupaj z belim in vanilijevim sladkorjem. V veliki skledi beljake in sladkor v prahu stepite v trd sneg. Dodajte barvilo in mandljevo moko z dodanim sladkorjem. Previdno mešajte s krožnimi gibi, da dobite enakomerno zmes.

Pekač za makrone postavite na trden kovinski pekač, ki bo nudil podporo silikonu, istočasno pa ga boste uporabili za prenašanje v pečico in iz nje. Testo vlijete v dresirno vrečko, na katero nastavite primeren nastavek za brizganje.
Pekač z nabrizganim testom 3- do 6-krat rahlo udarite ob delovno površino, da se iz testa iztisne zrak.
Makroni so zahtevna sladica, kjer se mora poklopiti veliko različnih dejavnikov, da res uspejo. Pomembno je, da se na zraku res dovolj dolgo sušijo. Dovolj so posušeni, ko se nam testo ob dotiku ne prime na prst.
Odvisno je tudi od vlage v prostoru in od nastavitev pečice.
Makrone običajno pečemo na 150 stopinj Celzija 15 do 16 minut. Ko so pečeni, jih nekaj minut hladimo na pekaču.
Vsaka pečica je malo drugačna, zato je potrebno stopinje in čas pečenja prilagoditi.

 

 

Pekis priporoča

Karamelno polnilo 300g

Slastno karamelno polnilo se lahko uporablja za dekoracijo, kapljični preliv, nadev ali aroma v sladoled in še bi lahko naštevali. Odlično kot polnilo čokoladnih pralin.

Choco drip Zelen

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje zelenih poudarkov raznim sladicam.

Krompirjev škrob

Krompirjev škrob poskrbi za strukturo, mehkobo in vezivno moč pri peki

Choco drip Rumen

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje vijoličnih poudarkov raznim sladicam.

Luxury drip mlečna čokolada, 150g

Kapljični preliv čokoladnega okusa za okrasitev tort ali dodajanje poudarkov raznim sladicam.

Choco drip Črn

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje črnih poudarkov raznim sladicam.

Choco drip Bron

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje bronastih poudarkov raznim sladicam.

Amonijev bikarbonat (vzhajalo za peko)

 

Daje eksplozivno in hitro vzhajanje pekovskih izdelkov, ki se pečejo kratek čas.

 

 

 

Strani

Aktualni izdelki za peko

Rdeča silikonska podloga za peko in modeliranje 50x40cm

Praktičen pripomoček, saj se testo in sladkorna masa nanjo ne prijemljejo. Velikost: 50 x 40 cm / od -40°C do +230°C

Čoko hrustljave kroglice Metallic Gold (15 mm) metalik zlate

Čokoladne hrustljave kroglice spadajo v vrhunsko ponudbo posipov

Zgoščevalec soka (vezivo za hladen sok)

  • Prah - zelo produktiven
  • Količina polnjenja: 150 g

Osnovna mešanica za vezanje tekočin. Veganska, prozorna in brez glutena

Wafer Tulipani in listi (3cm) 12 kom

Rože so pretežno narejene iz koruze, kar zagotavlja, da so hrustljave in čvrste.

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini