>

Domače karamelne lizike za boleče grlo

deli

Odličen pripomoček za prehlad, ki so ga uporabljale že naše babice.

Prva pomoč pri razdraženem grlu in hripavosti.

Sestavine in postopek: Najbolj preprost način je, da sladkor vsujemo v posodo in ga na zmernem ognju počasi segrevamo, da se utekočini. Ko dobi lepo rjavo barvo, posodo odstavimo z ognja, stopljeni sladkor pa vlivamo v modelčke za lizike.

V modelčke takoj položimo palčke in počakamo, da se ohladijo. Okusne karamelne lizike so pripravljene!

Lizike lahko popestrimo s številnimi dodatki. Sladkorju v posodi lahko dodamo žalbelj, med, cimet, limono, kurkumo, meliso, ingver,  arome...

Najlepše je, če so lizike različno obarvane: rumeno, rdeče, zeleno... V ta namen pripravimo več zmesi, od katerih vsako obarvamo drugače. Vzamemo lahko tekoče, v pasti, ali barve v prahu.

Za lizike so najbolj primerni modelčki iz posebnega silikona, ali polikarbonata, skoraj neuničljivega materiala, ki ne spremeni oblike.

Če nimamo modelčkov, si lahko pomagamo z alu folijo, iz katere naredimo nizke okrogle skodelice v željeni velikosti.

POZOR: Čeprav je recept za pripravo lizik preprost, je pri delu z vročim sladkorjem potrebno biti pozoren. Vroča sladkorna zmes lahko povzroči hude opekline.

 

Pekis priporoča

FunCakes sprej proti sprijemanju za vse pekače

Sprej proti sprijemanju za vse vrste pekačev, modelov za pečenje, ponev itd. 200 ml

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 28 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 26,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 24 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 22,8 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Dr.Oetker tradicionalni okrogel pekač z odstranljivim dnom 28 cm

Odlična toplotna prevodnost za najboljše rezultate pečenja

  • Zunanji premer 28 cm
  • Višina 6,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji

Patisse pekač za MINI tortice, z odstranljivim dnom

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

  • Premer 8 cm
  • Višina 5,5 cm

Pekač z odstranljivim dnom Ø 23.5 cm

Velikost: 23,5 cm, notranja: 22 cm. Višina 6,5 cm

  • Poreklo: Italija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 26 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 24,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Nepropusten obroč pekač z odstranljivim dnom Ø18 cm

  • Notranji premer: 18 cm
  • Višina: 6 cm
  • Debelina: 0,60 mm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Lizika Nakaj praktičnih napotkov za izdelavo lizik
Praznične lizike Praznične lizike

Drobna, doma narejena pozornost za vaše malčke ali nadvse izvirno in poceni darilo

V posodo z debelim dnom vsipamo sladkor…

Medene lizike Lizike z medom in žajbljem za boleče grlo

Kombinacija medu in žajblja na razdraženo grlo deluje protivnetno in pomirjevalno

SESTAVINE:

  • 1 mala žlička medu za 1 liziko, ali več, odvisno od velikosti lizik

Uporabimo barve za obliv CakePops v mini papirčkih za mafine

CakePops lahko naredimo in postrežemo tudi malo drugače in sicer v papirčkih za muffine.

Potrebujemo:

Stojalo za Mini tortice - cake popse

Stojalo za Mini tortice - cake pops

Zdrave domače lučke - SADNE s pomarančnim sokom

Sadje narežemo na manjše kockice ali rezine, z njimi napolnimo modelčke do ¾ in do vrha prelijemo s sveže stisnjenim pomarančnim sokom.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Tatuji za torto (17 tatujev) POROKA

Hitro in enostavno pričarajte dovršeno dekoracijo torte

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini