>

Mavrična torta

deli

Mavrično torto sestavljajo raznobarvne plasti rahlega in sočnega biskvita, na sredini pa se skrivajo barvni bombončki, ki se ob prerezu vsujejo iz sredine torte.

Torto sestavljajo: rdeč, oranžen, rumen, zelen, moder, vijoličen in roza biskvit.

Biskvit

  • 14 jajc
  • 378 g sladkorja
  • 420 g moke
  • jedilna barva: rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra, vijolična in roza

Švicarska maslena krema

  • 9 beljakov
  • 540 g sladkorja
  • 810 g masla sobne temperature
  • vanilijeva aroma

Za sočenje biskvita

  • voda
  • sladkor
  • Segrejemo vodo, dodamo sladkor in mešamo, da se razstopi.

Barvni bombončki

Pripomočki : tulec (za tulec lahko uporabite tudi raven modelček za šamrole).

Biskviti: torto sestavljajo: rdeč, oranžen, rumen, zelen, moder, vijoličen in roza biskvit.

Za vsak biskvit v kotliček dodamo 2 jajci in 54 g sladkorja. Stepamo toliko časa, da dobimo gosto, bledo rumeno kremo.

Nato v jajčno zmes dodamo barvilo in ga vmešamo. Na zmes presejemo 60 g moke in jo nežno vmešamo. Biskvitno maso damo v dobro namaščen, ali s peki papirjem obložen okrogel pekač za torte, in jo pečemo 13 minut na 180 °C.

Po enakem postopku pripravimo vseh sedem biskvitov, pri čemer jajčno zmes vsakič obarvamo z drugo barvo. Pečene biskvite ohladimo.

Švicarska maslena krema: beljake in sladkor damo v kotliček ter jih nad parno kopeljo segrevamo do 71 °C. Med segrevanjem neprestano mešamo, da nam ne zakrknejo. Beljake stepemo v trd sneg. Kotliček odstavimo in zmanjšamo hitrost stepanja. Nadaljujemo z mešanjem, da se masa ohladi na sobno temperaturo. Med mešanjem postopoma dodajamo kocke malo zmehčanega masla. Če krema deluje kot da je sesirjena, jo dobro premešamo in nadaljujemo z dodajanjem masla. Na koncu dodamo vanilijevo aromo in kremo ponovno dobro premešamo.

Sočenje biskvita: segrejemo vodo, dodamo sladkor in mešamo, da se razstopi.

Sestavljanje torte: šestim biskvitom s tulcem na sredini izrežemo krog. Sedmi biskvit pustimo cel, saj bomo z njim prekrili vrhnji del torte.

Na tortni podstavek damo prvo plast biskvita in ga namočimo. Na sredino biskvita damo tulec, nato pa biskvit premažemo s kremo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh biskvitov, katerim smo na sredini izrezali kroge. Previdno odstranimo tulec in v luknjo natresemo bonbone. Na torto damo zadnjo plast biskvita, ki nima luknje. S preostankom kreme premažemo celotno torto, ki jo

Na koncu še okrasimo.

Pekis priporoča

JEM modelčka KUŽA in TRAVA, 2 delni

Ustvarite čudovite izreze ali vtise, da dodate zapletene vzorce na katero koli torto.

JEM "Pop It" modelček Čebelica, 2 delni

Za natančno dekoracijo s fondantom, modelirno maso ali gumpasto. Odlično se obnesejo tudi s čokolado in za uporabo z drugimi obrtmi, kot so izdelava gline... Velikosti: 5 cm in 3,5 cm

Modelček Višavski terier 7,5cm, rostfrei

Velikost: 7,5 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

Mucki (modelčki na vzvod) 3 delni

Vsebina: 3 modelčki

Velikost: 2 / 3 / 4 cm

JEM "Pop It" modelček Pajek in mreža, 2 delni

Za natančno dekoracijo s fondantom, modelirno maso ali gumpasto. Odlično se obnesejo tudi s čokolado in za uporabo z drugimi obrtmi, kot so izdelava gline...  Mreža: 6 cm. Pajek: 3 cm

Modelček Jazbečar 7cm, rostfrei

Velikost: 7 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

Kužki (modelčki na vzvod) 3 delni

Vsebina: 3 modelčki

Velikost: 2 / 3 / 4 cm

Modelček KOST - 9cm, rosftrei

Velikost: 9 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za biskvit in količine sestavin za različne velikosti tort

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Sadna smetanova torta

Za torto premera 24 cm:

Po receptu naredimo biskvit.

Prvo plast sem nadevala z breskvami in borovnicami, drugo pa z višnjami in jagodami, pol/pol.

Biskvit 'brez hribčka' Biskvit 'brez hribčka'

Biskvit 'brez hribčka'

Biskvit vlijemo v model in ga z lopatico ali slaščičarsko kartico narahlo potiskamo od sredine navzven, tako, da je pred pečenjem ob robovih višji.

Torta z bleščicami

Biskvit - Postopek:

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 10,12,16,18,20,25,30 kosov torte?

Okrogle torte:

Premer 20 .................... 10 kosov

Torta z dvema biskvitoma pol/pol (pol temen in pol bel biskvit)
Če delamo pol sadne, pol čokoladne torte in če želimo, da ima sadna bel biskvit, čokoladna pa temnega, se včasih sprašujemo, kako to izvesti.
 

Strani

Aktualni izdelki za peko

Podolgovati papirčki 8x5 cm, Srebrni

Količina: 20 kom

Velikost: 8 x 5 cm

Višina 3,2 cm

Za mini lučke (popsicle), mini kornete, razno pecivo, primerni tudi za pečenje, odporni do 220°C.

Nastavek (#233) za TRAVO

  • Izliv: 2 mm
  • Premer dna: 18 mm
  • Višina: 32 mm
  • Potrebujete ADAPTER

Sladkorni križ za obhajilo ali birmo (10 cm) MODER

Križ kombinirate z našimi prelepimi golobčki, svetim pismom, kelihom in rožnim vencem, ki jih imamo prav tako v ponudbi

SMARTFLEX VELVET Fondant (1kg) BEL

Uporablja se lahko v različnih temperaturnih območjih. Med valjanjem se ne trga, poči in ne lepi.

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini