>

Recept za ŠAMROLE

deli

Polnilo za šamrole.

  • Beljake stepemo v čvrst sneg, ki mu med stepanjem dodamo 110 gramov sladkorja.
  • Sladkorni sirup: V kozici pristavimo 190g sladkorja in toliko vode, da prekrije sladkor. Kuhamo do 116*C ali do močne niti, če nimamo termometra. Pene, ki nastanejo med vretjem, čistimo (odstranjujemo jih z žlico ali čopičem)
  • Ko je sladkorni sirup kuhan, ga še vročega med nenehnim stepanjem beljakov počasi vlivamo v sneg in ga 1 minuto hitro stepamo, nato za nekaj časa vključimo najmanjšo hitrost, dokler sneg ni dovolj trd.
  • V brizgalno vrečko nadevamo beljakov sneg, s katerim z obeh strani nadenemo rolice.
  • Na koncu šamrole posujemo z netopljivim sladkorjem v prahu.

Rolice za šamrole lahko kupimo že narejene, ali pa si jih naredimo sami.

Izdelava rolic:

  • Potrebujemo 500 g listnatega testa
  • Moko za razvaljanje

Listnato testo tanko razvaljamo in narežemo na 1 cm široke trakove. Trakove ovijemo okrog namaščenih tulcev in pečemo v pečici na peki papirju pri temperaturi 220 stopinj približno 10 minut.

Še tople snamemo s tulcev in pustimo, da se popolnoma ohladijo

Sestavine:

  • 110 gr kristalnega sladkorja (za stepanje)
  • 4 beljake
  • 190 gr kristalnega sladkorja (za kuhanje)
  • Rolice za šamrole

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept - Čokoladna šarlota

Šarlota iz treh vrst čokolade

Primer polnjenja in okrasitve s sadjem Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.

Krhko testo za SLADKE košarice

TESTO:

  • 300 g moke tip 500
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • limonina lupinica

OSTALO

Recept za MINJONE

Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Dekoracija za sladice (6 kom) Tačke na patrulji

Za dekoracijo muffinov, tort in ostalih sladic. Velikost topperjev 5 - 6 cm.

Mini korneti, 30 kom

Mini korneti, ki jih napolnete in dekorirate po želji.

Višina: 7,5cm, premer: 3cm

Lok iz balonov (Pastelni mix) 65 balonov

Dolžina: 200 cm

Širina 50 cm

Višina 70 cm

Barve:  pastelni mix

DripCake ZLATA ISKRICA

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje zlatih poudarkov raznim sladicam.

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini