>

Fondant (250g) BEL

deli

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Za okroglo torto premera od 24/26 cm potrebujete cca. 500 - 600g mase, da popolnoma pokrije torto.

Maso pred uporabo dobro pregnetite. Razvaljajte jo na podlagi, posuti s sladkorjem v prahu ali škrobom.

Sestavine: sladkor (80%), rastlinsko olje (palmovih jedrc, palm), glukozni sirup, voda, vlažilno sredstvo E422, emulgator: E471, sredstvo za zgoščevanje: E415, E466, aroma, konzervans: E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina E330.

Izdelek lahko vsebuje sledove: mandljev.

Alergeni: glej sestavine v krepkem tekstu.

Ostanek mase shranite v dobro zaprti vrečki, na temperaturi 15 -20*C.

Neto teža: 250 g

Poreklo: EU

Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:

  • Energijska vrednost: 1659 KJ/392 kcal
  • Maščobe 5,4 g od tega nasičene maščobe 4 g
  • Ogljikovi hidrati 86,4 g od tega sladkorji 83,9 g
  • Beljakovine: 0 g
  • Sol: 0,1 g

Koliko mase  potrebujem  za torto veliko cca 14-16 kosov?

Za torto premera 24-28 cm potrebujete cca 600 - 700 gr mase, ostalo lahko uporabite za okraske.

V kolikšnem času moram maso, ko jo enkrat odprem, porabiti?

Tudi ko jo enkrat odprete, je uporabna do roka, navedenega na embalaži, le hraniti jo morate v dobro zaprti vrečki (ker se na zraku trdi) in bolj na hladnem (poleti v hladilniku). Maso imamo vedno svežo in rok uporabe je vsaj še pol do enega leta.

Kako prilepim rožice in figurice na maso?

Manjše figurice in rožice spodaj premažete z vodo, večje s čokolado ali jedilnim lepilom.

Včasih se mi pri valjanju naredijo mehurčki. Kako naj to rešim?

Mehurčke previdno prepičite z buciko in mesto znova narahlo razvaljajte

Kakšna je razlika med sladkorno maso, fondantom in tičino maso?

Nobene. Fondant je angleški izraz za sladkorno maso, tičino je zaščiteno ime švicarske znamke sladkorne mase, sladkorna masa pa je naš, slovenski izraz za tovrstno maso.

Sladkorna Masa in smetana:

  • V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi.
  • Torte nikakor ne smete cele obleči v sladkorno maso, če je premazana s smetano. V tem primeru jo morate na zunaj obmazati z masleno kremo.
  • Lahko pa torto obmažete s smetano, nanjo pa položite sliko, ki ste jo izrezali iz sladkorne mase, rožice in podobno, le da morate pod motiv nabrizgati malo maslene kreme, oz. paziti, da smetana in sladkorne masa nista preveč v stiku.
  • Nič hudega se ne bo zgodilo, četudi torta tako stoji več ur, saj se masa ne stopi tako hitro.

Kako sladkorno maso obarvamo in iz nje ustvarjamo?

Oglejte si med našimi recepti.

Pekis priporoča

Pripomoček za dvigovanje pekačev, 2 delni

Za enostavno vstavljanje in odstranjevanje pekačev iz pečice.

FunCakes sprej proti sprijemanju za vse pekače

Sprej proti sprijemanju za vse vrste pekačev, modelov za pečenje, ponev itd. 200 ml

Patisse Profi VIŠJI pekač z odstranljivim dnom Ø22 cm

  • Notranji premer: 22 cm
  • Višina: 9 cm
  • Debelina: 0,30 mm
  • Temperaturno odporen do: 215ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina

Patisse Profi pekač z odstranljivim dnom 22 cm

  • Višina: 6,5 cm
  • Debelina: 0,30 mm
  • Temperaturno odporen do: 215ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina

PME okrogel pekač za torte 12,7 cm, višina 10,2 cm

Extra globok pekač iz aluminija.

Premer 12,7 cm

Višina 10,2 cm

PME kvadraten pekač za biskvit 40,6 x 40,6 cm +3cm roba, višina 10,2 cm

Extra globok pekač iz aluminija.

Širina/dolžina 40,6 cm

+1,5 cm roba na vsaki strani

Višina 10,2 cm

PME pravokotni pekač za biskvit 38,1 x 25,4 cm, višina 7,6 cm

Globok pekač iz aluminija.

Dolžina 38,1 cm

Širina 25,4 cm

Višina 7,6 cm

Trak za peko peciva brez hribčka 109x7 cm

Da bo pecivo popolnoma ravno, brez hribčkov ali razpokanih vrhov, hkrati pa pomaga speči tudi sočno pecivo. Pomembno je, da izberete pas, ki je prave višine in dolžine za vaš pekač.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Figurice za torto - NOGOMETAŠI

2 gola: 10 x 6,3 cm

7 igralcev: 5 cm

Wafer Tulipani in listi (3cm) 12 kom

Rože so pretežno narejene iz koruze, kar zagotavlja, da so hrustljave in čvrste.

Jedilna barva v prahu (10g) ZLATA Z BLEŠČICAMI

Prah po izdelku nanesite s pomočjo čopiča. Z dodatkom alkohola se lahko uporablja tudi kot barva za risanje ali pisanje.

Dr.Oetker malinovo-smetanova krema

Mešanica za malinovo smetanovo kremno združuje okusno kremasto sladico s tipičnim okusom malin. Dodajte samo 250 ml hladnega mleka 

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini