>

Meringue v prahu (nadomestek jajčnega beljaka)

deli

Nadomestek za recepte, ki zahtevajo, da beljake stepemo v trde vrhove. Uporablja se tudi za stabilizacijo glazur in drugih dobrot za preprečevanje povešenosti. FunCakes meringue v prahu je primeren za pripravo meringue, pavlove in ameriške maslene kreme. Prašek je pripravljen za uporabo, po želji dodajte malo vode in sladkorja

Zaradi strukture izdelka ni primeren za izdelavo Royal Icinga.

Priprava meringue:

  • Pečico segrejte na 120°C (100°C konvekcijska pečica). Posoda in žica morata biti odporna na mast. 14 gramov meringue v prahu zmešajte s 125 ml vode in 125 g finega granuliranega sladkorja. Zmes stepite na visoki hitrosti do bele pene. Po malem dodajamo 250 gramov drobnega granuliranega sladkorja. Stepajte, dokler ne dosežete vrhov, ki ne padejo nazaj. Meringue razporedite na pekač, obložen s peki papirjem, in posušite v pečici pribl. 1,5 ure. Pustite, da se meringue ohladijo v pečici.

Priprava pavlova:

  • Pečico segrejte na 120°C (konvekcijska pečica 100°C). V posodi zmešajte 14 gramov prahu s 125 ml vode in 125 gramov drobnega sladkorja ter premešajte z metlico. Prepričajte se, da sta vaša skleda in žica odporni na maščobo. Prašek stepite na visoki hitrosti do bele pene in dodajte malo preostalega sladkorja. To stepajte, dokler ne morete potegniti vrhov, ki ne padejo nazaj. Je zelo trda in trda. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo zmes. Z izbočeno stranjo žlice ga rahlo pritisnite ravno. Mešanica mora imeti premer cca. 20 cm. Meringue posušite v pečici v pribl. 2 uri in pol in pustite, da se ohladi v pečici. Idealno je, da to meringue pripravite en dan vnaprej, da se dobro posuši. Potem mora biti zunaj suho, znotraj pa še vedno malce žvečljivo. 250 ml smetane stepemo z 2 žlicama sladkorja v prahu in bolj trdo smetano. Ohlajeno pavlovo premažemo s kremo. Za "ledeni" učinek na jagode jih navlažite, preden jih povaljate skozi sladkor. Pavlovo okrasite s svežim sadjem.

Priprava Ameriške maslene kreme:

  • 190 gramov crisco zmešajte s 7 čajnimi žličkami (35 gramov) vode, dodajte 450 gramov sladkorja v prahu in 15 gramov meringue v prahu ter premešajte. Dodajte 4 čajne žličke (20 gramov) vode in zmešajte v kremo za mazanje.

Nasvet: vedno uporabite čisto žlico.

Sestavine: jajčni beljak proste reje (posušen), sladkor, gostilo: E466, sredstvo za uravnavanje kislosti: E330.

Alergeni: glej sestavine v krepkem tisku.

Lahko vsebuje sledi: glutenamlekasoje in volčjega boba.

Neto količina: 150 g

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru.

Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:

  • Energija: 1580 kJ, 377 kcal
  • Maščobe 0 g, od tega nasičene 0 g
  • Ogljikovi hidrati 45 g, od tega sladkorji 39,1 g
  • Beljakovine 45,3 g
  • Sol 2,5 g

Aktualni izdelki za peko

Podporna palčka (palčke za vezane, nadstropne torte) 30 cm

Podporno palico skrajšajte na višino torte in postavite pod podstavek. Pri manjših nadstropnih tortah enostavno po sredini z vrha ojačamo torto. Premer 1 cm

Mini korneti, 30 kom

Mini korneti, ki jih napolnete in dekorirate po želji.

Višina: 7,5cm, premer: 3cm

Sladkorne dekoracije Harry Potter, Logo in očala

Za enostavno okrasitev torte, muffina... Vsebina 6 kom

Poročna zvončka dekoracija za sladice

Velikost: cca 3 cm

Material: umetna masa

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini