Modelček za JABOLKO
Material: Rostfrei
Primeren za pranje v pomivalnem stroju
Vel: 7,5cm
RECEPT:
JABOLČNI PIŠKOTI 1.
Sestavine:
300 gr moke
1 pecilni prašek
1/2 žličke cimeta
125 gr masla
100 gr belega sladkorja
50 gr rjavega sladkorja
1 jajce
2,5 dl jabolčnega pireja (naribano jabolko)
1 jabolko (narežete na kockice)
100 gr mletih lešnikov ali orehov
Priprava:
- Jabolko olupite in narežite na čisto majhne, majhne kockice
- Zmiksajte maslo z obema sladkorjema, da postane kremasto.
- Dodajte jajce in jabolčni pire, jabolčne kockice, ter zmešajte.
- Zmešajte skupaj moko in pecilni prašek (priporočljivo čez cedilo) in vmešajte v maso, ter pregnetite.
- Testo naj kakšno uro počiva na hladnem. Zvaljajte ga in z modelčki izrežite poljubne oblike.
- Na 170°C pecite kekse cca 15-20 minut, oziroma toliko časa, da lepo porumenijo. Hladne okrasite
JABOLČNI PIŠKOTI 2.
Sestavine:
950 g polnozrnate moke
120 g koruznega zdroba
1 jajce
2 žlici rastlinskega olja
1 naribano jabolko
1 čajna žlička mletega cimeta
320 ml vode
Priprava:
V posodi zmešajte vse sestavine, razen jabolka in vode. Na koncu primešajte še naribano jabolko in vodo. Dobro mešajte, da se sestavine sprimejo.
Testo dajte na pomokano desko in dobro pregnetite. Testo naj kakšno uro počiva na hladnem. Zvaljajte ga in z modelčki izrežite poljubne oblike.
Piškote položite na pomaščen pekač ali peki papir in na 170°C pecite kekse cca 15-20 minut, oziroma toliko časa, da lepo porumenijo. Hladne okrasite