>

Pekač za domače sladke ali slane košarice

deli

Pekač za domače sladke ali slane košarice, kruhke, ali kaj drugega... v obliki rožice.

Velikost pekača: 35 x 27 cm

Velikost košarice: približna širina 7cm

Material: kovina, prevlečena s posebnim premazom proti oprijemanju.

Navodilo za vzdrževanje:

  • Pekač pred prvo uporabo operite z vročo vodo.
  • Pred pečenjem pekač naoljimo, ali uporabimo sprej za peko proti sprijemanju.
  • Pri odstranjevanju hrane iz pekača nikoli ne uporabljate ostrih, ali kovinskih pripomočkov, ki lahko zlahka opraskajo pekač. Lesene lopatice so najboljša izbira za ravnanje s hrano pri delu s pekačem.
  • Pekač čistite z vročo vodo, blagim detergentom in krpo. Ne uporabljajte praskalnih ali čistilnih gobic.
  • Pekač ni primeren za pomivalni stroj. Samo ročno pranje.

Recept: zelenjavne košarice

Sestavine za testo:

  • 12 rezin lisnatega testa (kvadratnega)
  • 1 jajčevec
  • 1 rumena, 1 zelena in 1 rdeča paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • Origano in bazilika
  • 1 žlička karija
  • 3 žlice olivnega olja
  • Sol, poper
  • 1 paket feta sira

Sestavine za nadev:

  • 150 g kremnega sira
  • 100 ml smetane
  • 100 ml mleka
  • 2 jajci
  • Sol, poper

Priprava:

  • Zelenjavo očistite in narežite na grobe koščke. Pekač namastite, zelenjavo zmešajte z olivnim oljem, soljo, poprom in karijem ter porazdelimo na pekač.
  • Pečemo v pečici na funkciji žar približno 20-25 minut pri 250°C. Občasno zelenjavo obračamo.
  • Po peki pustimo zelenjavo da se ohladi in jo nato pomešamo z zelišči ter na kockice narezanim feta sirom.
  • Vdolbine v pekaču (košarice) nadevamo z listnatim testom.
  • Večkrat našpikamo z vilicami in postavimo v hladilnik za približno 15 minut.
  • Na vrhu odrežite odvečno listnato testo in napolnite košare z zelenjavo, ki smo jo predhodno popekli v pečici.
  • Za preliv vse sestavine gladko premešamo in porazdelimo na košarice.

Čas peke:

Pečemo na 200°C zgornje/spodnje gretje (180°C ventilatorska pečica) približno 20-25 minut.

Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!

Pekis priporoča

Trajen peki papir 50x40 cm

Zdrava peka brez maščobe. Trajen peki papir za ponovno uporabo do 1000-krat. Pralen v pomivalnem stroju.

Kroglična metlica proti grudicam, Patisse

Vrtljive kroglice zagotavljajo, da v testo ali smetano pride dovolj zraka in s tem preprečuje ustvarjanje grudic. Velikost: 30 cm

Kovinski lij za hitro in natančno filtriranje

Popolno orodje brez nereda za hitro in natančno filtriranje, pasiranje in prenašanje sestavin

Kuhalnica we love baking, 28 cm

Kuhalnica je trpežna, robustna in ščiti lonce in ponve.

Patisse silikonski čopič z lesenim ročajem 27cm

Ročaj je izdelan iz lesa in omogoča udoben oprijem. Popolno darilo za domačega, ali profesionalnega kuharja.

Manjša metlica za mešanje s kroglico, 26,5 cm

Zahvaljujoč tej konstrukciji je dvakrat učinkovitejša od klasičnih metlic za stepanje.

Temperaturno odporna rokavica za peko 30 cm

Za varno rokovanje z vročimi lonci, ponvami, enolončnicami...

Pripomoček za dvigovanje pekačev, 2 delni

Za enostavno vstavljanje in odstranjevanje pekačev iz pečice.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Metalik zlat sprej

Za fondantne in marcipanove torte, čokolado, kreme, piškote...

Mini korneti, 30 kom

Mini korneti, ki jih napolnete in dekorirate po želji.

Višina: 7,5cm, premer: 3cm

Dr.Oetker malinovo-smetanova krema

Mešanica za malinovo smetanovo kremno združuje okusno kremasto sladico s tipičnim okusom malin. Dodajte samo 250 ml hladnega mleka 

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini