>

Valjar za odtis Samorog

Primer uporabe z lesenim valjem za odtis

deli

Za ustvarjanje piškotov, peciva ali okraskov za vaše pecivo. Podarite svojim piškotkom originalen izgled z valjčkom za odtis vzorca.

Zabavajte se ob peki in dekoraciji piškotov, ostalega peciva, ali pa dekoracij! Ustvarite lepe, izvirne in prilagojene piškote, ki bodo čudovito darilo ali spremljevalec, ki ga bodo cenili mladi in stari.

Dolžina valjčka 39 x 4.5 x 4.5 cm

Navodilo za vzdrževanje:

  • Priporočamo, da čistite s toplo vodo, vlažno krpo in blagim detergentom.
  • Ne čistite v pomivalnem stroju.
  • Les je naraven izdelek in se zato lahko razlikuje po obliki in barvi.

RECEPT za piškote z vzorcem

  • 300 g ostre moke
  • 100 g navadne moke
  • 200 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 veliki žlici olivnega olja
  • 1 jajce
  • ščepec soli

Iz moke, masla, sladkorja v prahu, olivnega olja, jajca in soli zamesimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo. Na hladnem naj počiva 30 minut ali več.

Postopek valjanja:

Ohlajeno testo najprej z navadnim valjarjem razvaljamo na približno višino 5 mm.
Potem vzamemo valjar z vzorcem in povaljamo čez že razvaljano testo.

Poznamo 2 načina valjanja z vzorcem:

  • Pri prvem testo, ki smo ga razvaljali z navadnim valjarjem pomokamo in pomokano testo razvaljamo z valjarjem z vzorcem
  • Drugi način je, da preden začnemo valjati, valjar temeljito premažemo z oljem. Tako se testo ne bo oprijemalo valjarja in vzorci bodo lepo odtisnjeni.

Piškote polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj in piškote pečemo 10 minut, oziroma dokler niso lepo svetlo rjavo zapečeni.

Pekis priporoča

Izdelovalec čokoladnih kosmičev

Stopite čokolado, vlijte jo v model in počakajte, da se strdi. Ko je strjena, samo zasukate držalo.

Trajen peki papir 50x40 cm

Zdrava peka brez maščobe. Trajen peki papir za ponovno uporabo do 1000-krat. Pralen v pomivalnem stroju.

Acetatna folija (višina 29 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri, zavijanje sladkega darila...

Dolžina 1 m, Višina 29 cm

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Wilton nastavki in adapter za Candy Melts in oblive

Trije različni nastavki za dekoriranje z oblivi in čokolado.

PME steklenički za okraševanje, 2 kom (2x 85 g)

Za icing kremo, čokolado, oblive...

Prostornina 2x 85 g

Acetatna folija (višina 5 cm) mehkejša

Mehkejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 5 m, Višina 5 cm

Strani

Aktualni izdelki za peko

Bel pladenj s čipko (2,5cm čipke) 30x16 cm

Bel pladenj z elegantno čipkasto obrobo. Zasnovan za večkratno uporabo.

  • Velikost: 30x16 cm (notranja 25x11)
  • Čipka 2,5 cm

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Mešanica za ČAROBNO kremo 450g

Mešanica za obmazovanje tort, za izdelavo rožic, vrtnic, za muffine-cupcakes, za polnilo raznih sladic.

Metalik zlat sprej

Za fondantne in marcipanove torte, čokolado, kreme, piškote...

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini