>

Potonika iz fondanta - Gum paste - Kako naredimo cvet?

deli

Odkrijte svojo domišljijo in izdelajte cvetje različnih barv in odtenkov.

  1. Dobro zgnetemo majhno količino gum paste v topli roki in naredimo tri majhne stožce. Stožce namažemo z nekaj jedilnega lepila in prilepimo na žico. Naj se suši vsaj 1 dan. Vzemite nekaj cvetnih prašnikov jih upognite in pritrdite s trakom za rože. Postopek ponovite, dokler ne dobite 6 pestič. Združite jih s trakom za rože, da ustvarite središče.
  2. Z rumeno jedilno barvo ali gelom pobarvajte gum pasto. Naredite majhno kroglico z gum paste in jo povaljajte z valjarjem. Izrežite cvet in nežno vstavite žico.
  3. Modelček za vtis žil postavimo na cvetni list in naredimo rahel pritisk. Cvetnbi list prestavimo na delovno podlago in z orodjem (okrogla bunka) gladimo po robovih, da za prične list zavijati.
  4. Enake korake ponovimo, da ustvarimo več cvetnih listov. Sušimo jih vsaj en dan.
  5. V paleto vstavimo malo rumene barve in barve koralnega prahu (oranžna, roza). S čopičem barvamo najprej z rumeno barvo in potem, ko se posuši s koralno (oranžno, roza).
  6. Nadaljujmo z sestavljanjem potonike. Ukrivimo žico, tako da ustvarimo obliko »L«. Pritrdimo sredino na žico z malo trakom za cvetje in začnemo dodajati prvi cvetni list. Nadaljujemo enako... eno po eno.
  7. Dokončamo prvi krog, ki bo sestavljen iz petih manjših cvetnih listov.
  8. Po prvi plasti pritrdimo naslednjo plast drugo.
  9. Nadaljujemo dokler ne sestavimo vseh cvetnih listov.
  10. Z isto tehniko izdelamo list.

Potrebujemo:

  • Gum pasto
  • Modelčke za potoniko
  • Modelček za odtis žil
  • Orodje
  • Delovno podlogo
  • Jedilne barve
  • Jedilno lepilo
  • Žico
  • Prašnike
  • Trak za rože

Pekis priporoča

Perforiran silikonski pekač za kajzerice

Perforacija spodbuja kroženje zraka za enakomerno peko na obeh straneh! Velikost: 30 x 22 cm. Kajzerica: 6,5 cm

Košarica za vzhajanje testa, štruca 1750g

Velikost: približno 38,5 x 13,5 cm / V 6,5 cm

Kapaciteta: 1750 g

Za pripravo krušnega testa.

Nož Kitchen Expert Super Doll

Nazobčano rezilo za čiste reze

Velikost delovne dolžine 34 cm

Silikomart silikonski pekač SENDVIČ

Primeren za pečico, hladilnik in zamrzovalnik. Od -60°C do 230°C. Premer: 8 x 6 cm

Radi pečemo - pekač za kruh 30cm

Visokokakovostni nelepljiv premaz za odlične rezultate pečenja. Velikost: 30 x 13 x 8 cm

Košarica za vzhajanje testa, francoska štruca 600g

Velikost: približno 36 x 7,5 cm / V 3,5 cm 

Kapaciteta: 600 g

Za pripravo krušnega testa.

Model (Rženi zvitki) za kajzerice

Za okusne, domače žemljice s tipičnim vzorcem kot iz pekarne

Silikomart silikonski pekač MINI BAGUETTE

Primeren za pečico, hladilnik in zamrzovalnik. Od -60°C do 230°C. Premer baguete: pribl. 17 x 5,5 x 2 cm.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Sladkorni masi dodamo živilsko pasto Kako iz modelirne ali gum mase naredimo vrtnice za torte

Maso dobro pregnetite in naredite enakomerne kroglice.

Za sredinski del jih oblikujte v obliki hruške.

Izdelava rožic za torto Izdelava rožic za torto

Sladkorni masi dodajte poljubno barvo, jo pregnetite in razvaljajte na 2-3 mm. Podlago, na kateri delate, potresite z mletim sladkorjem ali škrobom.

Dalija iz fondanta - gum paste - Kako naredimo cvet?

Kako izdelamo čudovit cvet dalije iz gum paste?

Najbolj enostaven napis na torti Najbolj enostaven napis na torti

Iz sladkorne mase z modelčkom izrežemo podlago za napis.

Napis stiskamo na jedilni papir (hostijo).

Pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri Pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri

Flomastri, napolnjeni z živilsko barvo, so nekaj, kar enostavno morate imeti, če rišete in pišete po hostiji, sladkorni masi, ali marcipanu.

Kako izdelamo mak za tortno dekoracijo

Video prikazuje kako izdelamo mak iz modelirne mase z uporabo modelčkov.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Komplet za torto Sveto pismo, rožni venec in golobček

Dekoracija za torte in ostale sladice

Rdeča silikonska podloga za peko in modeliranje 50x40cm

Praktičen pripomoček, saj se testo in sladkorna masa nanjo ne prijemljejo. Velikost: 50 x 40 cm / od -40°C do +230°C

Stojalo 2 nadstropno (30-35cm) z belimi pladnji in čipkastim robom

Sestavljivo stojalo

Razmik med pladnji 16 cm

Pladnji: 30, 35 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini