>

Dalija iz fondanta - gum paste - Kako naredimo cvet?

deli

Kako izdelamo čudovit cvet dalije iz gum paste?

  1. Pripravite žico za cvetje in jo na eni strani rahlo upognite. Naredimo majhno kroglico z gum paste približno 2 cm v premeru in jo nasadimo na žico. Pustite, da se posuši vsaj 24 ur. Medtem razvaljajte gum pasto in izrežite tri rože z modelčkom (šest cvetni listi).
  2. Pogladite robove cvetnih listov z orodjem, da se bodo pričeli vihati. Vsak cvetni list razrežite na polovico, da dobite 12 venčnih listov in pogladite, da se pričnejo zavijati. Na prej pripravljeno kroglico kanite nekaj jedilnega lepila in okoli nje prilepite rože (3 pa 12 venčnih listkov smo naredili). Cvetovi morajo pokriti celotno površino. Predlagamo, da cvetni listi pobarvate z zeleno ali rumeno barvo v prahu.
  3. Sedaj izrežite pet velikih in petih majhnih listov dveh različnih velikosti in jih obarvajte z barvami v prahu. Najbolje z mešanjem rožnate in vijolične barve, da dosežete mehko nianso. Prilepite dve plasti cvetnih listov in jih posušite. Popravite robove, da bo cvet čim bolj naravnega videza.
  4. Na enak način pripravite 5 cvetnih listov, jih pobarvajte s preostalo barvo prahu in pustite, da se posušijo vsaj eno uro. Ustvarite povprečno 8-10 listov enakih oblik in jih prilepite z malo jedilnega lepila, da dobite obliko dalije.
  5. Lahko dobite več plasti cvetnih listov za večjo količino in teksturo vaših cvetov. Če želite pripraviti večji šopek, naredite več cvetov in jih združite.

Potrebujemo:

  • Žico
  • Gum pasto
  • Modelčke za dalijo
  • Jedilno lepilo

Pekis priporoča

FunCakes sprej proti sprijemanju za vse pekače

Sprej proti sprijemanju za vse vrste pekačev, modelov za pečenje, ponev itd. 200 ml

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 28 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 26,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 24 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 22,8 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Dr.Oetker tradicionalni okrogel pekač z odstranljivim dnom 28 cm

Odlična toplotna prevodnost za najboljše rezultate pečenja

  • Zunanji premer 28 cm
  • Višina 6,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji

Patisse pekač za MINI tortice, z odstranljivim dnom

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

  • Premer 8 cm
  • Višina 5,5 cm

Pekač z odstranljivim dnom Ø 23.5 cm

Velikost: 23,5 cm, notranja: 22 cm. Višina 6,5 cm

  • Poreklo: Italija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 26 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 24,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Nepropusten obroč pekač z odstranljivim dnom Ø18 cm

  • Notranji premer: 18 cm
  • Višina: 6 cm
  • Debelina: 0,60 mm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Izdelava rožic za torto Izdelava rožic za torto

Sladkorni masi dodajte poljubno barvo, jo pregnetite in razvaljajte na 2-3 mm. Podlago, na kateri delate, potresite z mletim sladkorjem ali škrobom.

Potonika iz fondanta - Gum paste - Kako naredimo cvet?

Odkrijte svojo domišljijo in izdelajte cvetje različnih barv in odtenkov.

Sladkorni masi dodamo živilsko pasto Kako iz modelirne ali gum mase naredimo vrtnice za torte

Maso dobro pregnetite in naredite enakomerne kroglice.

Za sredinski del jih oblikujte v obliki hruške.

Priporočljivo orodje za izdelavo popolne hiške Kako izdelamo sladko hiško za dekoracijo torte

Možnosti za izdelavo sladke hiške so neskončne. Spodaj je prikazan primer za nekaj idej...

Izdelali bomo takšno torto Otroški COPATKI iz modelirne mase

Za izdelavo copatk potrebujemo: barvno modelirno maso, ali belo ter živilske barve v prahu, ali paste, palčke za oblikovanje, valjar in načrt za copatke.

Hitro in enostavno pisanje po tortah in izdelava okraskov iz ČOKO tubic
Vam pisanje po tortah povzroča težave?
Poglejte, kako je s ČOKO tubami to "simpl" :-)

Strani

Aktualni izdelki za peko

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Tatuji za torto (17 tatujev) POROKA

Hitro in enostavno pričarajte dovršeno dekoracijo torte

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini