>

Dalija iz fondanta - gum paste - Kako naredimo cvet?

deli

Kako izdelamo čudovit cvet dalije iz gum paste?

  1. Pripravite žico za cvetje in jo na eni strani rahlo upognite. Naredimo majhno kroglico z gum paste približno 2 cm v premeru in jo nasadimo na žico. Pustite, da se posuši vsaj 24 ur. Medtem razvaljajte gum pasto in izrežite tri rože z modelčkom (šest cvetni listi).
  2. Pogladite robove cvetnih listov z orodjem, da se bodo pričeli vihati. Vsak cvetni list razrežite na polovico, da dobite 12 venčnih listov in pogladite, da se pričnejo zavijati. Na prej pripravljeno kroglico kanite nekaj jedilnega lepila in okoli nje prilepite rože (3 pa 12 venčnih listkov smo naredili). Cvetovi morajo pokriti celotno površino. Predlagamo, da cvetni listi pobarvate z zeleno ali rumeno barvo v prahu.
  3. Sedaj izrežite pet velikih in petih majhnih listov dveh različnih velikosti in jih obarvajte z barvami v prahu. Najbolje z mešanjem rožnate in vijolične barve, da dosežete mehko nianso. Prilepite dve plasti cvetnih listov in jih posušite. Popravite robove, da bo cvet čim bolj naravnega videza.
  4. Na enak način pripravite 5 cvetnih listov, jih pobarvajte s preostalo barvo prahu in pustite, da se posušijo vsaj eno uro. Ustvarite povprečno 8-10 listov enakih oblik in jih prilepite z malo jedilnega lepila, da dobite obliko dalije.
  5. Lahko dobite več plasti cvetnih listov za večjo količino in teksturo vaših cvetov. Če želite pripraviti večji šopek, naredite več cvetov in jih združite.

Potrebujemo:

  • Žico
  • Gum pasto
  • Modelčke za dalijo
  • Jedilno lepilo

Pekis priporoča

Trajen peki papir 50x40 cm

Zdrava peka brez maščobe. Trajen peki papir za ponovno uporabo do 1000-krat. Pralen v pomivalnem stroju.

Kroglična metlica proti grudicam, Patisse

Vrtljive kroglice zagotavljajo, da v testo ali smetano pride dovolj zraka in s tem preprečuje ustvarjanje grudic. Velikost: 30 cm

Kovinski lij za hitro in natančno filtriranje

Popolno orodje brez nereda za hitro in natančno filtriranje, pasiranje in prenašanje sestavin

Kuhalnica we love baking, 28 cm

Kuhalnica je trpežna, robustna in ščiti lonce in ponve.

Patisse silikonski čopič z lesenim ročajem 27cm

Ročaj je izdelan iz lesa in omogoča udoben oprijem. Popolno darilo za domačega, ali profesionalnega kuharja.

Manjša metlica za mešanje s kroglico, 26,5 cm

Zahvaljujoč tej konstrukciji je dvakrat učinkovitejša od klasičnih metlic za stepanje.

Temperaturno odporna rokavica za peko 30 cm

Za varno rokovanje z vročimi lonci, ponvami, enolončnicami...

Pripomoček za dvigovanje pekačev, 2 delni

Za enostavno vstavljanje in odstranjevanje pekačev iz pečice.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Sladkorni masi dodamo živilsko pasto Kako iz modelirne ali gum mase naredimo vrtnice za torte

Maso dobro pregnetite in naredite enakomerne kroglice.

Za sredinski del jih oblikujte v obliki hruške.

Izdelava rožic za torto Izdelava rožic za torto

Sladkorni masi dodajte poljubno barvo, jo pregnetite in razvaljajte na 2-3 mm. Podlago, na kateri delate, potresite z mletim sladkorjem ali škrobom.

Potonika iz fondanta - Gum paste - Kako naredimo cvet?

Odkrijte svojo domišljijo in izdelajte cvetje različnih barv in odtenkov.

Jedilni MAH

Sestavine:

1 celo jajce sobne temperature

12 g kristalnega sladkorja

30 g med

zelena barva za živila

25 g moka

5 g pecilni prašek

 

MASLENA KREMA Z BELO ČOKOLADO

Za okraševanje cupcakes, premaz tort pod tičino sladkorno maso, za brizganje vrtnic, listkov ...

Na to kremo lahko polagamo tudi okraske iz tičino sladkorne mase.

Muffini samorog

Muffini samorog, enostavni za izdelavo in čarobnega videza.

Za okrasitev potrebujemo:

Strani

Aktualni izdelki za peko

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Metalik zlat sprej

Za fondantne in marcipanove torte, čokolado, kreme, piškote...

Mini korneti, 30 kom

Mini korneti, ki jih napolnete in dekorirate po želji.

Višina: 7,5cm, premer: 3cm

Dr.Oetker malinovo-smetanova krema

Mešanica za malinovo smetanovo kremno združuje okusno kremasto sladico s tipičnim okusom malin. Dodajte samo 250 ml hladnega mleka 

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini