>

Potonika iz fondanta - Gum paste - Kako naredimo cvet?

deli

Odkrijte svojo domišljijo in izdelajte cvetje različnih barv in odtenkov.

  1. Dobro zgnetemo majhno količino gum paste v topli roki in naredimo tri majhne stožce. Stožce namažemo z nekaj jedilnega lepila in prilepimo na žico. Naj se suši vsaj 1 dan. Vzemite nekaj cvetnih prašnikov jih upognite in pritrdite s trakom za rože. Postopek ponovite, dokler ne dobite 6 pestič. Združite jih s trakom za rože, da ustvarite središče.
  2. Z rumeno jedilno barvo ali gelom pobarvajte gum pasto. Naredite majhno kroglico z gum paste in jo povaljajte z valjarjem. Izrežite cvet in nežno vstavite žico.
  3. Modelček za vtis žil postavimo na cvetni list in naredimo rahel pritisk. Cvetnbi list prestavimo na delovno podlago in z orodjem (okrogla bunka) gladimo po robovih, da za prične list zavijati.
  4. Enake korake ponovimo, da ustvarimo več cvetnih listov. Sušimo jih vsaj en dan.
  5. V paleto vstavimo malo rumene barve in barve koralnega prahu (oranžna, roza). S čopičem barvamo najprej z rumeno barvo in potem, ko se posuši s koralno (oranžno, roza).
  6. Nadaljujmo z sestavljanjem potonike. Ukrivimo žico, tako da ustvarimo obliko »L«. Pritrdimo sredino na žico z malo trakom za cvetje in začnemo dodajati prvi cvetni list. Nadaljujemo enako... eno po eno.
  7. Dokončamo prvi krog, ki bo sestavljen iz petih manjših cvetnih listov.
  8. Po prvi plasti pritrdimo naslednjo plast drugo.
  9. Nadaljujemo dokler ne sestavimo vseh cvetnih listov.
  10. Z isto tehniko izdelamo list.

Potrebujemo:

  • Gum pasto
  • Modelčke za potoniko
  • Modelček za odtis žil
  • Orodje
  • Delovno podlogo
  • Jedilne barve
  • Jedilno lepilo
  • Žico
  • Prašnike
  • Trak za rože

Pekis priporoča

Trajen peki papir 50x40 cm

Zdrava peka brez maščobe. Trajen peki papir za ponovno uporabo do 1000-krat. Pralen v pomivalnem stroju.

Kroglična metlica proti grudicam, Patisse

Vrtljive kroglice zagotavljajo, da v testo ali smetano pride dovolj zraka in s tem preprečuje ustvarjanje grudic. Velikost: 30 cm

Kovinski lij za hitro in natančno filtriranje

Popolno orodje brez nereda za hitro in natančno filtriranje, pasiranje in prenašanje sestavin

Kuhalnica we love baking, 28 cm

Kuhalnica je trpežna, robustna in ščiti lonce in ponve.

Patisse silikonski čopič z lesenim ročajem 27cm

Ročaj je izdelan iz lesa in omogoča udoben oprijem. Popolno darilo za domačega, ali profesionalnega kuharja.

Manjša metlica za mešanje s kroglico, 26,5 cm

Zahvaljujoč tej konstrukciji je dvakrat učinkovitejša od klasičnih metlic za stepanje.

Temperaturno odporna rokavica za peko 30 cm

Za varno rokovanje z vročimi lonci, ponvami, enolončnicami...

Pripomoček za dvigovanje pekačev, 2 delni

Za enostavno vstavljanje in odstranjevanje pekačev iz pečice.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Sladkorni masi dodamo živilsko pasto Kako iz modelirne ali gum mase naredimo vrtnice za torte

Maso dobro pregnetite in naredite enakomerne kroglice.

Za sredinski del jih oblikujte v obliki hruške.

Izdelava rožic za torto Izdelava rožic za torto

Sladkorni masi dodajte poljubno barvo, jo pregnetite in razvaljajte na 2-3 mm. Podlago, na kateri delate, potresite z mletim sladkorjem ali škrobom.

Dalija iz fondanta - gum paste - Kako naredimo cvet?

Kako izdelamo čudovit cvet dalije iz gum paste?

Najbolj enostaven napis na torti Najbolj enostaven napis na torti

Iz sladkorne mase z modelčkom izrežemo podlago za napis.

Napis stiskamo na jedilni papir (hostijo).

Pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri Pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri

Flomastri, napolnjeni z živilsko barvo, so nekaj, kar enostavno morate imeti, če rišete in pišete po hostiji, sladkorni masi, ali marcipanu.

Kako izdelamo mak za tortno dekoracijo

Video prikazuje kako izdelamo mak iz modelirne mase z uporabo modelčkov.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Metalik zlat sprej

Za fondantne in marcipanove torte, čokolado, kreme, piškote...

Mini korneti, 30 kom

Mini korneti, ki jih napolnete in dekorirate po želji.

Višina: 7,5cm, premer: 3cm

Dr.Oetker malinovo-smetanova krema

Mešanica za malinovo smetanovo kremno združuje okusno kremasto sladico s tipičnim okusom malin. Dodajte samo 250 ml hladnega mleka 

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini