>

Potonika iz fondanta - Gum paste - Kako naredimo cvet?

deli

Odkrijte svojo domišljijo in izdelajte cvetje različnih barv in odtenkov.

  1. Dobro zgnetemo majhno količino gum paste v topli roki in naredimo tri majhne stožce. Stožce namažemo z nekaj jedilnega lepila in prilepimo na žico. Naj se suši vsaj 1 dan. Vzemite nekaj cvetnih prašnikov jih upognite in pritrdite s trakom za rože. Postopek ponovite, dokler ne dobite 6 pestič. Združite jih s trakom za rože, da ustvarite središče.
  2. Z rumeno jedilno barvo ali gelom pobarvajte gum pasto. Naredite majhno kroglico z gum paste in jo povaljajte z valjarjem. Izrežite cvet in nežno vstavite žico.
  3. Modelček za vtis žil postavimo na cvetni list in naredimo rahel pritisk. Cvetnbi list prestavimo na delovno podlago in z orodjem (okrogla bunka) gladimo po robovih, da za prične list zavijati.
  4. Enake korake ponovimo, da ustvarimo več cvetnih listov. Sušimo jih vsaj en dan.
  5. V paleto vstavimo malo rumene barve in barve koralnega prahu (oranžna, roza). S čopičem barvamo najprej z rumeno barvo in potem, ko se posuši s koralno (oranžno, roza).
  6. Nadaljujmo z sestavljanjem potonike. Ukrivimo žico, tako da ustvarimo obliko »L«. Pritrdimo sredino na žico z malo trakom za cvetje in začnemo dodajati prvi cvetni list. Nadaljujemo enako... eno po eno.
  7. Dokončamo prvi krog, ki bo sestavljen iz petih manjših cvetnih listov.
  8. Po prvi plasti pritrdimo naslednjo plast drugo.
  9. Nadaljujemo dokler ne sestavimo vseh cvetnih listov.
  10. Z isto tehniko izdelamo list.

Potrebujemo:

  • Gum pasto
  • Modelčke za potoniko
  • Modelček za odtis žil
  • Orodje
  • Delovno podlogo
  • Jedilne barve
  • Jedilno lepilo
  • Žico
  • Prašnike
  • Trak za rože

Pekis priporoča

FunCakes sprej proti sprijemanju za vse pekače

Sprej proti sprijemanju za vse vrste pekačev, modelov za pečenje, ponev itd. 200 ml

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 28 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 26,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 24 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 22,8 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Dr.Oetker tradicionalni okrogel pekač z odstranljivim dnom 28 cm

Odlična toplotna prevodnost za najboljše rezultate pečenja

  • Zunanji premer 28 cm
  • Višina 6,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji

Patisse pekač za MINI tortice, z odstranljivim dnom

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

  • Premer 8 cm
  • Višina 5,5 cm

Pekač z odstranljivim dnom Ø 23.5 cm

Velikost: 23,5 cm, notranja: 22 cm. Višina 6,5 cm

  • Poreklo: Italija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 26 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 24,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Nepropusten obroč pekač z odstranljivim dnom Ø18 cm

  • Notranji premer: 18 cm
  • Višina: 6 cm
  • Debelina: 0,60 mm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Izdelava rožic za torto Izdelava rožic za torto

Sladkorni masi dodajte poljubno barvo, jo pregnetite in razvaljajte na 2-3 mm. Podlago, na kateri delate, potresite z mletim sladkorjem ali škrobom.

Dalija iz fondanta - gum paste - Kako naredimo cvet?

Kako izdelamo čudovit cvet dalije iz gum paste?

Sladkorni masi dodamo živilsko pasto Kako iz modelirne ali gum mase naredimo vrtnice za torte

Maso dobro pregnetite in naredite enakomerne kroglice.

Za sredinski del jih oblikujte v obliki hruške.

Priporočljivo orodje za izdelavo popolne hiške Kako izdelamo sladko hiško za dekoracijo torte

Možnosti za izdelavo sladke hiške so neskončne. Spodaj je prikazan primer za nekaj idej...

Izdelali bomo takšno torto Otroški COPATKI iz modelirne mase

Za izdelavo copatk potrebujemo: barvno modelirno maso, ali belo ter živilske barve v prahu, ali paste, palčke za oblikovanje, valjar in načrt za copatke.

Hitro in enostavno pisanje po tortah in izdelava okraskov iz ČOKO tubic
Vam pisanje po tortah povzroča težave?
Poglejte, kako je s ČOKO tubami to "simpl" :-)

Strani

Aktualni izdelki za peko

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Tatuji za torto (17 tatujev) POROKA

Hitro in enostavno pričarajte dovršeno dekoracijo torte

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini