>

Recept - ŠPANSKI VETRCI, Krema iz beljakov

deli

Španski vetrci, ki jih imenujemo tudi meringue so enostavni za pripravo. Za pripravo potrebujemo jajčne beljake in sladkor.

Postopek:

  • 250g sladkorja kuhamo do niti (NIT: če žlico potopiš v vroč kuhan sladkor in jo dvigneš, mora biti sladkorna masa tako gosta, da nastane nit).
  • 250g sladkorja medtem stepemo z beljaki.
  • Ko so beljaki trdo stepeni, vanje počasi in v majhnem curku vlivamo kuhan sladkor. Stepamo do trde mase.
  • Stepeno maso lahko obarvamo z vsemi živilskimi barvami (v prahu, tekočimi, geli, paste).
  • Maso preložimo v vrečko, v katero smo vložili nastavek: nastavek zvezdica 6 mm, ali večji (odvisno, kako velike vetrce želite) in na peki papir nabrizgamo kupčke.
  • Pečemo, oz. sušimo 1 uro na 80°C, potem pa na zraku sušimo še cca 5 ur, oz. čez noč.

Potrebujemo:

  • 5 beljakov
  • 250 g kristalnega sladkorja (ki ga zamešamo v beljake).
  • 250 g sladkorja (ki ga kuhamo do niti pri 115°C)

Iz navedenih količin dobimo ½ kg narejenih španskih vetrcev.

Iz rumenjakov ki so nam ostali lahko naredimo ljubljanske poljubčke

Pekis priporoča

Podloge čipka in trgatev 2 delni set

Ustvarite čipkaste vzorce za odtis na sladkorno maso - fondant.

Mini štampiljke za ROŽICE

Velikost: 3 - 4 cm

Štampiljke za odtis rožic

Model za piškote + kocka za odtis, Samorog

V testo za piškote vtisnite eno izmed šestih vzorcev samoroga in izrežite piškote s priloženim modelčkom.

Podloga za odtis ZEBRA

Enostavna uporaba, čudovit učinek odtisa na sladkorno maso, marcipan, piškotno testo.

Velikost podloge: 15 x 30 cm

Modelčki za fondant (party) 6 delni

Razvaljate sladkorno ali modelirno maso in z modelčki odtisnite party dekoracijo za okrasitev piškotov, tort, muffinov...

Podloge zidaki-drevo 2 delni set

Ustvarite vzorce zidakov ali drevesa za odtis na sladkorno maso - fondant.

Mini štampiljke za LISTKE in DETELJICO

Velikost: 2 - 2,5 cm

Set vsebuje 4 štampiljke

Model za piškote + kocka za odtis, Mucek

V testo za piškote vtisnite eno izmed šestih vzorcev mucka in izrežite piškote s priloženim modelčkom.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

ICING KREMA (Royal icing, Beljakova glazura, Sladkorni led)

Kremo naredimo iz beljaka, sladkorja v prahu in kapljice limoninega soka. Na zraku se lepo posuši.

Piškoti iz testomata (keksomata)

Splošna navodila za peko piškotov iz testomata:

Recept - Piškoti OREHI

Sestavine v mešalniku dobro zgnetemo, testo damo vsaj za pol ure v hladilnik.

Modelčke za orehe napolnimo ne čisto do vrha.

Pečemo 12 -15 min na 180*C

Brizgani piškoti - Recept

Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča, potem ga z mešalnikom penasto stepemo. Ko je rahlo, mu postopoma začnemo dodajati sladkor v prahu, vanilijev sladkor in sol.

Piškoti GOBICE

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku. Oblikujemo kroglice poljubnih velikosti in jih pečemo cca 20 - 25 minut na 180 stopinjah.

Piškoti za noč čarovnic
  • 300 g moke
  • 150 g masla
  • 1 limona
  • 0,5 vrečke pecilnega praška
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vanilin sladkorja
  • 30 g mletih lešnikov

Strani

Aktualni izdelki za peko

Nastavek (#233) za TRAVO

  • Izliv: 2 mm
  • Premer dna: 18 mm
  • Višina: 32 mm
  • Potrebujete ADAPTER

Dr.Oetker malinovo-smetanova krema

Mešanica za malinovo smetanovo kremno združuje okusno kremasto sladico s tipičnim okusom malin. Dodajte samo 250 ml hladnega mleka 

Zgoščevalec soka (vezivo za hladen sok)

  • Prah - zelo produktiven
  • Količina polnjenja: 150 g

Osnovna mešanica za vezanje tekočin. Veganska, prozorna in brez glutena

Posoda za taljenje

Za taljenje čokolade, izdelavo glazur, masla, sira, karamele, bombonov... 

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini