>

Recept za IŠLERJE

deli

Maslo, margarino in sladkor v prahu gladko premešamo, dodamo jajce in vanilijev sladkor. Moko in orehe združimo in postopoma dodamo k masi. Ne gnetemo predolgo, da se testo ne vname. Na hladnem naj počiva vsaj eno uro. Testo razvaljamo in ga izrežemo z okroglim izrezovalcem premera 8 cm. Piškote pečemo pri 180*C 10-12 minut, da postanejo zlatorumeni. Polovico piškota obrnemo, nanj nabrizgamo pariško kremo. Zgornji del piškota potopimo v čokolado in z njim pokrijemo nabrizgan piškot. Po vrhu ga okrasimo še s kupčkom pariške kreme in mandljevimi lističi.

Pariška krema - postopek: Sladko smetano postavimo na štedilnik, da se malo segreje in ji dodamo narezano ali nalomljeno čokolado. Vse skupaj kuhamo 3 minute na zmernem ognju. Kuhano kremo ohladimo in jo za nekaj ur postavimo v hladilnik, še bolje čez noč.

Ohlajeno kremo penasto stepamo, da naraste in spremeni barvo. Na koncu dodamo še malo ruma, da izboljšamo okus. P.s: Za doma pa seveda lahko naredite majhne išlerje. Prav prikupni in slavnostni so, še posebno, če vsakega posebej položite v papirček. Primer takih mini išlerjev si lahko ogledate spodaj. Veliko užitkov pri peki in dober tek vam želimo.

Testo:

  • 600 gr moke 
  • 300 gr margarine
  • 100 gr masla
  • 200 gr sladkorja v prahu
  • 60 gr mletih orehov
  • 1 jajce
  • Vanilijev sladkor

Pariška krema:

  • 500 gr jedilne čokolade
  • 5 dcl alpske smetane
  • Rum za okus

Pekis priporoča

Valjar - Strukturna rola SRČKI

Povaljamo s strukturnim valjčkom in čudovit vzorec s srčki je ustvarjen. Dolžina: 32 cm

Podloga za odtis KROGI

Enostavna uporaba, čudovit učinek odtisa na sladkorno maso, marcipan, piškotno testo.

Velikost podloge: 19 x  14,5 cm

JEM modelčki za ODTIS CVETNIH ŽIL (št.2) 9 delni

Preprosto na vaše izrezane liste dodajte odtis žil. Listi bodo videti spektakularno.

Dvojna gladilka za sladkorno maso ali marcipan

Večja gladilka: 15,8

Manjša gladilka: 10,6 cm

Gladilka za ravne robove (V-oblika)

V-oblika za oblikovanje robov sladkorne mase

Velikost 8 cm

Podloga za odtis ROŽA

Enostavna uporaba, čudovit učinek odtisa na sladkorni masi, marcipanu, piškotih.

Velikost podloge: 15 x 30 cm

Slaščičarska KARTICA 9,5x15

Velikost: 9,5 x 15 cm

Standardna gladilka (13,3 cm) plastika

Gladilka za smetano, masleno kremo, sladkorno maso, ganache, royal,..

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Piškoti iz testomata (keksomata)

Splošna navodila za peko piškotov iz testomata:

Recept - Piškoti OREHI

Sestavine v mešalniku dobro zgnetemo, testo damo vsaj za pol ure v hladilnik.

Modelčke za orehe napolnimo ne čisto do vrha.

Pečemo 12 -15 min na 180*C

Recept - linški piškoti

Linško testo:

Piškoti GOBICE

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku. Oblikujemo kroglice poljubnih velikosti in jih pečemo cca 20 - 25 minut na 180 stopinjah.

Noč čarovnic - Kosti iz beljakov

115 g  sladkorja v prahu

115 g  kristalnega sladkorja

5  beljakov

ščep soli

Božični piškoti - BOŽIČKI

Recep t- Linško testo:
    300 gr moke
    200 gr masla ali margarine (ali 1/2-1/2)
    100 gr sladkorja v prahu
    1 jajce
    limonina lupinica ali aroma

Strani

Aktualni izdelki za peko

Sladkorni križ za obhajilo ali birmo (10 cm) MODER

Križ kombinirate z našimi prelepimi golobčki, svetim pismom, kelihom in rožnim vencem, ki jih imamo prav tako v ponudbi

Dekoracija za muffine (24 kom) Pujsa Pepa z družino

12-delni set topperjev za torte "Pujsa Pepa" Dr. Oetker za očarljivo dekoracijo tort

Vrečke za okraševanje - 6 kom

Pakiranje: 6  komadov

Velikost: 41 cm

Komplet iz Balonov Prikupni MUCEK

Komplet vsebuje vse, kar potrebujete, da ustvarite vašega lastnega ljubkega mucka

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini