>

Recept za slane in sladke PRESTE

deli
Sladke PRESTE (Recept 1)
  • 300 gr moke
  • 150 gr masla ali margarine
  • 120 gr sladkorja
  • 80 gr orehov
  • 1 jajce
  • 1 vanilin sladkor
Postopek:
Iz sestavin zgnetemo krhko testo, ki naj vsaj eno uro počiva v hladilniku.
Na dobro pomokani površini testo razvaljamo in z modelčkom izrezujemo preste.
Pečemo na 180 stopinjah cca 10 - 12 minut (odvisno od pečice).
Pečene lahko oblijemo z belo ali temno čokolado, potresemo s sladkorjem, kokosom, sesekljanimi lešniki…
 
Slane PRESTE (Recept 2)
  • 300 gr moke
  • 150 gr masla ali margarine
  • 1 jajce
  • nekaj žlic piva
  • ščep soli
Iz sestavin zamesimo testo, ki naj vsaj eno uro počiva v hladilniku.
Na dobro pomokani površini testo razvaljamo in z modelčkom izrezujemo preste.
Pečemo na 180 stopinjah cca 10 - 12 minut (odvisno od pečice).
Še vroče preste posujemo s soljo, s sezamom, rdečo papriko, parmezanom, zelišči...

Slane PRESTE (Recept 3)

  • 250g moke
  • 250g svežega sira
  • 200g margarine, 50g masla
  • 1 zlicka pecilnega praska
  • 1 zlicka soli

Iz sestavin zamesimo testo, ki naj vsaj eno uro počiva v hladilniku, še bolje čez noč.

Pekis priporoča

Sugarflair Frosty Holly (Zelena Bodika) barva v prahu

Prah po izdelku nanesite s pomočjo čopiča. Z dodatkom alkohola se lahko uporablja tudi kot barva za risanje ali pisanje.

Gobica za dekoracijo sladic (7 cm)

Velikost: 7 cm

Material: umetna masa

Zelena smreka (št.1) za dekoracijo sladic

Velikost: 9 cm

Material: umetna masa

Zelena smreka (št.2) za dekoracijo sladic

Velikost: 9 cm

Material: umetna masa

Zelena smreka (št.3) za dekoracijo sladic

Velikost: 6,5 cm

Material: umetna masa

Rastlina (7,5 cm) za dekoracijo sladic

Velikost: 7,5 cm

Material: umetna masa

Storž (4 cm) za dekoracijo sladic

Velikost: 4 cm

Material: umetna masa

Tri gobice (4 cm) za dekoracijo sladic

Velikost: 4 cm

Material: umetna masa

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Izdelava orehov s fondantno ali sladkorno pasto
Izdelava orehov, realnih mandljev, želoda za torto in piškote s fondantno ali sladkorno pasto
Kako dosežemo, da se fondant ne oprijema modelčkov

Delovne površine ali modelčke posipamo s koruznin škrobom ali sladkorjem v prahu.

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

SKUTINA PITA s sadjem

Testo: dobro pregnetemo vse sestavine in testo položimo za vsaj pol ure v hladilnik, da počiva.

Orehovi masleni rogljički

1/5 kg listnatega testa

Nadev

Strani

Aktualni izdelki za peko

Stojalo za muffine (3 nadstropno) ZLATO

Zlato stojalo za sladice je izjemno privlačen in funkcionalen dodatek k vsakemu sladkemu dogodku

Material: karton

Modelček Harry Potter (Logo) za fondant, velikost torte

Verjetno najbolj priljubljena serija fantastičnih romanov v zadnjih dveh desetletjih.

Dekoracija za sladice (6 kom) Tačke na patrulji

Za dekoracijo muffinov, tort in ostalih sladic. Velikost topperjev 5 - 6 cm.

Komplet za torto Sveto pismo, rožni venec in golobček

Dekoracija za torte in ostale sladice

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini