>

Panettone s kandiranim sadjem

deli

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

  • 400 g moke
  • 150 g kandiranega sadja
  • nastrgana lupina 1 pomaranče ali aroma pomaranče
  • 100 g rozin
  • 50 g mandljev
  • 1,5 dl mleka
  • 150 g masla
  • 5 rumenjakov
  • 42 g kvasa
  • 60g sladkorja
  • ščepec soli
  • netopljiv sladkor v prahu za posip

Predpriprava:

V skodelici naredimo kvasec: zmešamo kvas, malo mlačnega mleka in žličko sladkorja. Na toplem pustimo vzhajati toliko časa da naraste, da dobimo kvasec.

Priprava

  • V skledi v gladko testo zamesimo moko in mlačno mleko, rumenjake, zmehčano maslo, sol in dodamo kvasec. Pokrijemo in pustimo, da na toplem vzhaja dobro uro. Nazadnje v testo na hitro zamesimo še drobno kandirano sadje, mandeljne in rozine. Testo znova pokrijemo in na toplem pustimo vzhajati še 30 minut.
  • Pečico segrejemo na 180° C.
  • Vzhajano testo položimo v pomokan pekač za panetone, počakamo še 15 minut, postavimo v pečico  in pečemo  45 minut na 180 stopinj.
  • Ohlajenega posujemo z netopljivim sladkorjem v prahu.

Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!

Pekis priporoča

Sladkorni šopek (15cm) rdeče vrtnice in bele rožice z listki

Preprosto dodajte na vrh ali ob robovih torte in pričarajte čudovit izgled vaše sladice.

Dekoracija za sladice (1 kom) 3D nogometna žoga

Dekoracija nogometna žoga za odlično dopolnilo manjših sladic na zabavi.

Hogwarts grbi (6 kom) topperji na palčki

Dobrodošli v čarovniški svet Harryja Potterja!

Patchwork modelček GOLOBČEK

Za izrez iz modelirne mase, ali za odtis na prevlečeno torto.

Velikost: pribl. 9 x 7 cm

Modelčka križ, PME, 2 delni

Vsebina: 2 kosa

  • Večji: 10 x 7cm
  • Manjši: 4,5 x 3 cm

Papirnate zastavice GOLOBČKI in MODRI SRČKI

Zastavice za zabavo

Dolžina: 1,5 m

Material: papir

Zlat IHS (na podstavku) za dekoracijo torte št.2

Velikost: 8 cm

Material: umetna masa, Til

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Panettone s čokolado

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

Ameriški krofi brez glutena

Sestavine za 12 krofov

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.

SKUTINA PITA s sadjem

Testo: dobro pregnetemo vse sestavine in testo položimo za vsaj pol ure v hladilnik, da počiva.

Krhko testo za SLADKE košarice

TESTO:

  • 300 g moke tip 500
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • limonina lupinica

OSTALO

Recept za ŠAMROLE

Polnilo za šamrole.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Glamurozni Mirror Glaze ZLAT

Glamurozni Mirror Glaze je kulinarični dragulj, ki bo vaše sladice spremenil v resnične umetnine luksuza in eleganco

Dekoracija za muffine (12 kom) Roza Baby Shower

12 kosov dekoracij Baby Shower

Nastavljiv obroč za peko OKROGEL - višina 7,6cm, pločevina

Premer = 15,5 do 30 cm

Višina = 7,6 cm

Za 8 do 25 kosov tort

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini