>

Panettone s kandiranim sadjem

deli

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

  • 400 g moke
  • 150 g kandiranega sadja
  • nastrgana lupina 1 pomaranče ali aroma pomaranče
  • 100 g rozin
  • 50 g mandljev
  • 1,5 dl mleka
  • 150 g masla
  • 5 rumenjakov
  • 42 g kvasa
  • 60g sladkorja
  • ščepec soli
  • netopljiv sladkor v prahu za posip

Predpriprava:

V skodelici naredimo kvasec: zmešamo kvas, malo mlačnega mleka in žličko sladkorja. Na toplem pustimo vzhajati toliko časa da naraste, da dobimo kvasec.

Priprava

  • V skledi v gladko testo zamesimo moko in mlačno mleko, rumenjake, zmehčano maslo, sol in dodamo kvasec. Pokrijemo in pustimo, da na toplem vzhaja dobro uro. Nazadnje v testo na hitro zamesimo še drobno kandirano sadje, mandeljne in rozine. Testo znova pokrijemo in na toplem pustimo vzhajati še 30 minut.
  • Pečico segrejemo na 180° C.
  • Vzhajano testo položimo v pomokan pekač za panetone, počakamo še 15 minut, postavimo v pečico  in pečemo  45 minut na 180 stopinj.
  • Ohlajenega posujemo z netopljivim sladkorjem v prahu.

Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!

Pekis priporoča

Sugarflair Frosty Holly (Zelena Bodika) barva v prahu

Prah po izdelku nanesite s pomočjo čopiča. Z dodatkom alkohola se lahko uporablja tudi kot barva za risanje ali pisanje.

Gobica za dekoracijo sladic (7 cm)

Velikost: 7 cm

Material: umetna masa

Zelena smreka (št.1) za dekoracijo sladic

Velikost: 9 cm

Material: umetna masa

Zelena smreka (št.2) za dekoracijo sladic

Velikost: 9 cm

Material: umetna masa

Zelena smreka (št.3) za dekoracijo sladic

Velikost: 6,5 cm

Material: umetna masa

Rastlina (7,5 cm) za dekoracijo sladic

Velikost: 7,5 cm

Material: umetna masa

Storž (4 cm) za dekoracijo sladic

Velikost: 4 cm

Material: umetna masa

Tri gobice (4 cm) za dekoracijo sladic

Velikost: 4 cm

Material: umetna masa

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Panettone s čokolado

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

Recept za MINJONE

Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm.

Recept - Slastna jabolčna pita

Jabolčna pita, ki se kar stopi v ustih

Blejska grmada

Biskvit

Primer polnjenja in okrasitve s sadjem Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Recept za ROLADO

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Stojalo za muffine (3 nadstropno) ZLATO

Zlato stojalo za sladice je izjemno privlačen in funkcionalen dodatek k vsakemu sladkemu dogodku

Material: karton

Modelček Harry Potter (Logo) za fondant, velikost torte

Verjetno najbolj priljubljena serija fantastičnih romanov v zadnjih dveh desetletjih.

Dekoracija za sladice (6 kom) Tačke na patrulji

Za dekoracijo muffinov, tort in ostalih sladic. Velikost topperjev 5 - 6 cm.

Komplet za torto Sveto pismo, rožni venec in golobček

Dekoracija za torte in ostale sladice

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini