>
![]() |
Temperiranje čokolade
Slaščičarji pri svojem delu čokolado temperirajo. |
![]() |
Recept za domače čokoladne praline
Domače čokoladne praline s trdno čokoladno lupino, polnjene z različnimi polnili so vedno najboljše. Lahko jih izdelamo v kombinaciji z lešniki, mandlji ali dodatki po vašem okusu. |
![]() |
Kako rišemo na pirhe
Da bo slika na pirhih lepo vidna, moramo najprej odstraniti barvo iz jajčne lupine, da bo bela. To naredimo tako, da sledimo spodnjim korakom: |
![]() |
Količina smetane za torte različnih velikosti
Količina smetane za različne velikosti tort |
Izdelava čokolad s polikarbonat modelčki
Modelčki iz polikarbonata so praktično skoraj neuničljivi. |
|
![]() |
Koliko tehta jajčni beljak in koliko tehta jajčni rumenjak
Včasih imamo v receptih napisane količine beljakov in rumenjakov v gramih. Srednje veliko piščančje jajce tehta okoli 60 gramov. Beljak tehta 30 gramov |