>

Torta NODI - Recept za torto

deli

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava.

Biskvit pečemo na 180*C 35 min (biskvit za torte - recept in količine sestavin za različne velikosti tort).

Dobro ohlajen biskvit dvakrat prerežemo in napolnimo. Vsako plast pred tem tudi nasočimo s sladko vodo, ki ji dodamo malo ruma, še bolje pa je, če biskvit namočimo s kompotom, ki nam ostane od sadja. Polnilo: 6 dcl sladke smetane, sadje in čokolada Če delate pol sadne in pol čokoladne, smetano prepolovite in v polovico dodajte na sopari stopljeno jedilno čokolado, ki ji dodate žlico olja.

Torto prekrijte s plastično folijo, da se ne posuši in jo čez noč postavite v hladilnik.

Naslednji dan torto vzemite iz obroča, jo obmažite in okrasite. Obmaz: Ker je na torti slika iz sladkorne mase, ki ne sme biti v stiku s smetano, vrhnji del torte premažite z masleno kremo, ob robu pa s smetano.

Kako sami naredite sliko, si lahko ogledate v rubriki med recepti pod: dekoracija za torte in nasveti pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri. Ko je torta premazana, nanjo položite sliko, s smetano napolnite DRESIRNO VREČKO, v katero ste vstavili NASTAVEK zvezdica št 7 in okrasite robove.

Nasvet: Nič ne bo hudega, če se smetana ob robovih stika z sladkorno maso, če bo torta uporabljena isti dan. Če pa torto nameravate uporabiti naslednji dan, pa je bolje, da so robovi iz maslene kreme. Drugače je, če imate sliko iz hostije. V tem primeru jo MORATE položiti na smetano.

Maslena krema:

Sladkor kuhamo do močne niti in pustimo, da se malo ohladi. Stepamo margarino, ki smo ji dodali malenkost toplega sladkorja. Ostali sladkor prilijemo, ko je ohlajen in vse skupaj stepamo. Krema mora biti penasta in bela, kot smetana.

Za 14 do 16 kosov potrebujemo:

  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 270 moke
  • 9 dcl l sladke smetane
  • Jagode (zamrznjene ali sveže)
  • Breskve ( sveže ali v kompotu)
  • 100 g jedilne čokolade
  • sladkorno maso
  • živilske barve

Maslena krema:

  • 200 g sladkorja
  • 300 g margarine

Pekis priporoča

FunCakes sprej proti sprijemanju za vse pekače

Sprej proti sprijemanju za vse vrste pekačev, modelov za pečenje, ponev itd. 200 ml

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 28 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 26,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 24 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 22,8 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Dr.Oetker tradicionalni okrogel pekač z odstranljivim dnom 28 cm

Odlična toplotna prevodnost za najboljše rezultate pečenja

  • Zunanji premer 28 cm
  • Višina 6,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji

Patisse pekač za MINI tortice, z odstranljivim dnom

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

  • Premer 8 cm
  • Višina 5,5 cm

Pekač z odstranljivim dnom Ø 23.5 cm

Velikost: 23,5 cm, notranja: 22 cm. Višina 6,5 cm

  • Poreklo: Italija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 26 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 24,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Nepropusten obroč pekač z odstranljivim dnom Ø18 cm

  • Notranji premer: 18 cm
  • Višina: 6 cm
  • Debelina: 0,60 mm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Koliko materiala (moke, jajc in sladkorja) potrebujem za 16,18,20,30 kosov torte?

Količine za biskvit:

Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:

Mavrična torta

Mavrično torto sestavljajo raznobarvne plasti rahlega in sočnega biskvita, na sredini pa se skrivajo barvni bombončki, ki se ob prerezu vsujejo iz sredine torte.

Sadna smetanova torta

Za torto premera 24 cm:

Po receptu naredimo biskvit.

Prvo plast sem nadevala z breskvami in borovnicami, drugo pa z višnjami in jagodami, pol/pol.

Biskvit 'brez hribčka' Biskvit 'brez hribčka'

Biskvit 'brez hribčka'

Biskvit vlijemo v model in ga z lopatico ali slaščičarsko kartico narahlo potiskamo od sredine navzven, tako, da je pred pečenjem ob robovih višji.

Recept za biskvit in količine sestavin za različne velikosti tort

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 10,12,16,18,20,25,30 kosov torte?

Okrogle torte:

Premer 20 .................... 10 kosov

Strani

Aktualni izdelki za peko

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Tatuji za torto (17 tatujev) POROKA

Hitro in enostavno pričarajte dovršeno dekoracijo torte

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini