>

Valjar za odtis, različni božični motivi

Primer uporabe z lesenim valjem za odtis

deli

Za ustvarjanje piškotov, peciva ali okraskov za vaše pecivo. Podarite svojim piškotkom originalen izgled z valjčkom za odtis vzorca.

Zabavajte se ob peki in dekoraciji piškotov, ostalega peciva, ali pa dekoracij! Ustvarite lepe, izvirne in prilagojene piškote s tradicionalnim pripomočkom za peko, ki bodo čudovito darilo ali spremljevalec, ki ga bodo cenili mladi in stari.

Dolžina valjčka 15,5 / 34 cm

Navodilo za vzdrževanje:

  • Priporočamo, da čistite s toplo vodo, vlažno krpo in blagim detergentom.
  • Ne čistite v pomivalnem stroju.
  • Les je naraven izdelek in se zato lahko razlikuje po obliki in barvi.

RECEPT za piškote z vzorcem

  • 300 g ostre moke
  • 100 g navadne moke
  • 200 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 veliki žlici olivnega olja
  • 1 jajce
  • ščepec soli

Iz moke, masla, sladkorja v prahu, olivnega olja, jajca in soli zamesimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo. Na hladnem naj počiva 30 minut ali več.

Postopek valjanja:

Ohlajeno testo najprej z navadnim valjarjem razvaljamo na približno višino 5 mm.
Potem vzamemo valjar z vzorcem in povaljamo čez že razvaljano testo.

Poznamo 2 načina valjanja z vzorcem:

  • Pri prvem testo, ki smo ga razvaljali z navadnim valjarjem pomokamo in pomokano testo razvaljamo z valjarjem z vzorcem
  • Drugi način je, da preden začnemo valjati, valjar temeljito premažemo z oljem. Tako se testo ne bo oprijemalo valjarja in vzorci bodo lepo odtisnjeni.

Piškote polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj in piškote pečemo 10 minut, oziroma dokler niso lepo svetlo rjavo zapečeni.

Pekis priporoča

Izdelovalec čokoladnih kosmičev

Stopite čokolado, vlijte jo v model in počakajte, da se strdi. Ko je strjena, samo zasukate držalo.

Trajen peki papir 50x40 cm

Zdrava peka brez maščobe. Trajen peki papir za ponovno uporabo do 1000-krat. Pralen v pomivalnem stroju.

Acetatna folija (višina 29 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri, zavijanje sladkega darila...

Dolžina 1 m, Višina 29 cm

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Wilton nastavki in adapter za Candy Melts in oblive

Trije različni nastavki za dekoriranje z oblivi in čokolado.

PME steklenički za okraševanje, 2 kom (2x 85 g)

Za icing kremo, čokolado, oblive...

Prostornina 2x 85 g

Acetatna folija (višina 5 cm) mehkejša

Mehkejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 5 m, Višina 5 cm

Strani

Aktualni izdelki za peko

Bel pladenj s čipko (2,5cm čipke) 30x16 cm

Bel pladenj z elegantno čipkasto obrobo. Zasnovan za večkratno uporabo.

  • Velikost: 30x16 cm (notranja 25x11)
  • Čipka 2,5 cm

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Mešanica za ČAROBNO kremo 450g

Mešanica za obmazovanje tort, za izdelavo rožic, vrtnic, za muffine-cupcakes, za polnilo raznih sladic.

Metalik zlat sprej

Za fondantne in marcipanove torte, čokolado, kreme, piškote...

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini