>

RECEPT za CakePops (nutella in mascarpone)

deli

Osnova Cake Popsov je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.

Za biskvit potrebujemo:

  • 4 jajca
  • 100 gr sladkorja
  • 120 gr moke

Beljake ločimo od rumenjakov in jih s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Ostalo polovico sladkorja stepemo z rumenjaki tako, da le ti lepo narastejo. V beljake narahlo najprej zamešamo rumenjake, potem pa postopoma in nežno s kuhalnico vmešamo moko, tako, da vse skupaj rahlo dvigamo, da se sestavine lepo premešajo.  

Biskvit pečemo na 1800 C približno 30 minut (odvisno od vaše pečice).

Pečen biskvit ohladimo in nalomimo na čimmanjše kose (najbolje je, da ga zmiksamo v mešalniku), v njega pa potem zamešamo dodatke po okusu. Mi smo zamešali mascarpone in nutelo

Dodatki k biskvitu:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 veliki žlici nutelle
  • malo ruma (če popsi niso za otroke)

Obliv: Potrebujemo približno 300g obliva

Iz teh sestavin naredimo približno 25 popsov, teže 32 do 35g.

Postopek: Mascarpone in nutelo damo v skledo in dobro premešamo, potem pa mešanico dodamo zdrobljenemu biskvitu, ter dobro zmešamo, da masa postane gosta in jo je mogoče oblikovati. Če je masa presuha, postopoma dodajamo eno ali drugo sestavino. Priporočljivo je, da maso čez noč pustimo v hladilniku, da se sestavine dobro povežejo med seboj.

Naredimo kupčke (najbolj enakomerni so, če vsakega posebej stehtamo), potem pa med rokami oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na peki papir in vanje zapičimo palčke. Predno zapičimo palčke, konico palčke pomočimo v obliv. Narejene damo na hladno, da se obliv na palčkah strdi.

Obliv: Lahko ga stopimo v mikrovalovni pečici, ali nad soparo. Če ga topimo nad soparo, v manjšo posodo vlijemo žlico olja (oz. po potrebi), dodamo čokoladne bombončke (Candy Melts, Deco Melts, jedilno čokolado ali slašičarski obliv) in posodo postavimo v večjo posodo z vodo, ter segrevamo, da se obliv lepo stopi. Med topljenjem večrat premešamo.

Bel obliv lahko obarvamo z barvami za čokolado.

Ko se obliv na palčki strdi, Cakepops pomočimo v obliv in ga počasi vrtimo, da je enakomerno oblit.

Če boste za okras uporabili kakšne mrvice, nonperlice, ali barvni sladkor, se obliv ne sme popolnoma strditi, saj se posip na obliv potem ne bo prijel.

Najbolje se oblivajo, če sta obe sestavini (popsi in obliv) približno iste temperature.

Lahko pa počakamo, da se obliv popolnoma strdi in Popse okrasimo naknadno.

Vzamemo dresirno vrečko, jo napolnimo z obarvano čokolado, jo spodaj odstrižemo in brizgamo.

Lahko jih okrasimo tudi s čoko tubami.

Pekis priporoča

Colour mill (sea mist) Morska megla

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (mango) Mango

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (lime) Limeta

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (mauve) Bledo Vijolična

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (royal) Kraljevska

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (tiffany) Tiffany Modra

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (concrete) Beton

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Colour mill (mustard) Gorčica

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Uporabimo barve za obliv CakePops v mini papirčkih za mafine

CakePops lahko naredimo in postrežemo tudi malo drugače in sicer v papirčkih za muffine.

Potrebujemo:

CakePops - Tiramisu

Navodila za pripravo

Mini lučke - Cakesicles

Osnova Mini lučk je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.

Stojalo za Mini tortice - cake popse

Stojalo za Mini tortice - cake pops

Dekoracija CakePopsov in Muffinov

Uporaba nastavkov za dekoriranje z oblivi in čokolado.

Domače karamelne lizike za boleče grlo

Odličen pripomoček za prehlad, ki so ga uporabljale že naše babice.

Prva pomoč pri razdraženem grlu in hripavosti.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Mešanica za ČAROBNO kremo 450g

Mešanica za obmazovanje tort, za izdelavo rožic, vrtnic, za muffine-cupcakes, za polnilo raznih sladic.

Podstavek za serviranje tort, vrtljiv 32 cm

Odličen za serviranje tort. Lahko ga uporabite tudi pri dekoraciji tort zahvaljujoč vrtenju za 360 stopinj

Romantičen komplet topperjev za torto, 3 kom

Višina približno 20 cm

Vsebina 3 kom

Posoda za taljenje

Za taljenje čokolade, izdelavo glazur, masla, sira, karamele, bombonov... 

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini