>

CakePops - Tiramisu

deli

Navodila za pripravo

Jajca, sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in biskvit spečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.
Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in kavni liker (cca. 1 dl). Masa mora biti ravno pravšnja, da se lepo oblikujejo kroglice, zato liker dodajamo postopoma.

Oblikujemo kroglice, ki naj ne bodo prevelike, sicer bodo kasneje zdrsele po palčki navzdol zaradi lastne teže. Narejene kroglice postavimo v hladilnik, lahko pa tudi za nekaj časa v zamrzovalnik (cca 15 - 20 min), da se strdijo.

Če imamo pekače za različne oblike CakePopsov, zmes vtisnemo v vdolbinico pekača, ga za nekaj časa postavimo v hladilnik da se strdi, potem pa dokončamo po opisanem postopku.

Stopimo belo ali temno čokolado za obliv (beli čokoladi dodamo živilske barve po želji), ali vzamemo že obarvan Candy Melts obliv in si pripravimo podstavek, kamor bomo Cake Popse odlagali (najbolje se obnese stiropor ali stojalo za CakePopse). Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico ali ostale oblike. Kroglico zatem pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko rahlo potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče.

Takoj jo posujemo s kokosom, lešniki, sladkornimi perlicami, mrvicami... ali pa počakamo, da se čokolada strdi in jo nato po želji okrasimo. Z živilskimi flomastri, ali pa z živilskimi barvami in čopičem na bel čokoladni obliv lahko rišemo različne motive.

Narejene zapičimo v stiropor ali podstavek in pustimo na hladnem, da se strdi. Hranimo jih lahko do dva tedna.

biskvit

  • 5 jajc
  • 25 dag moke
  • 20 dag sladkorja
  • 1 dcl olja
  • 1 dcl vode
  • 1 pecilni prašek

ostalo

  • 25 dag mascarponeja
  • malo kavnega likerja (ali črne kave z rumom)
  • palčke za CakePops
  • bel ali temni čokoladni obliv

* Okuse lahko prilagajamo - tile cake popsi imajo okus tiramisuja. Lahko spečemo čokoladni biskvit in dodamo marmelado ter čokolado, pa dobimo okus Sacher torte. Vsakršnemu biskvitu dodamo nekaj tekočega - marmelado, nutello, kakav, liker, stopljeno čokolado ipd., da dobimo pravšnjo zmes za oblikovanje kroglic.

Pekis priporoča

Nastavek za SRČKE, večji - 18 mm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj. Velikost: ø 18 mm

Nastavek za VRTINEC

Z eno potezo brizgnemo čudovit vrtinec. Ni primeren za pomivalni stroj.

Nastavek 3D Frozen snežinka

Z eno potezo brizgnemo 3D Frozen snežinko. Ni primeren za pomivalni stroj.

Nastavek volančki, rostfrei

Velikost: 22 x 20 mm, izdelana ø 90 mm. Primeren za pomivalni stroj. 

Nastavek zaprta vrtnica

Z eno potezo brizgnemo čudovito rožico

Nastavek volančki - zapolnjeni, rostfrei

Velikost: 24 x 20 mm, izdelana ø 75 mm. Primeren za pomivalni stroj.

Dr. Oetker nastavek VRTNICA + 4 vrečke

Z nastavkom lahko ustvarite zabavne in čudovite dizajne na tortah in kolačkih.

Nastavek za krizantemo - nazobčan 16 mm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj. Velikost: 16 mm

Izdelana meri približno ø 65 mm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Uporabimo barve za obliv CakePops v mini papirčkih za mafine

CakePops lahko naredimo in postrežemo tudi malo drugače in sicer v papirčkih za muffine.

Potrebujemo:

RECEPT za CakePops (nutella in mascarpone)

Osnova Cake Popsov je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.

Za biskvit potrebujemo:

Recept za domače čokoladne praline

Domače čokoladne praline s trdno čokoladno lupino, polnjene z različnimi polnili so vedno najboljše. Lahko jih izdelamo v kombinaciji z lešniki, mandlji ali dodatki po vašem okusu.

Mini lučke - Cakesicles

Osnova Mini lučk je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.

Stojalo za Mini tortice - cake popse

Stojalo za Mini tortice - cake pops

Piškoti GOBICE

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku. Oblikujemo kroglice poljubnih velikosti in jih pečemo cca 20 - 25 minut na 180 stopinjah.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Ročna airbrush brizgalna pištola za dekoracijo

Z ročnim razpršilcem preprosto nabrizgajte bleščice ali barvo v prahu na torte in druge sladice in vaše torte bodo videti kot pri profesionalnem slaščičarju.

Lopar z ročajem za pice, biskvit...

Lopar za dvigovanje pic, biskvita in ostalega.

Velikost: 25 x 36 cm

Slaščičarsko lepilo z integriranim čopičem za lažji nanos

Slaščičarsko lepilo za lepljenje sladkornih figuric in ostalih okraskov na sladice

PME okrogel pekač za torte 25,4 cm, višina 7,6 cm

Globok pekač iz aluminija.

Premer 25,4 cm

Višina 7,6 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini