>

Recept za ROLADO

deli

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut. Pečen biskvit  pomokamo in ga obrnemo na peki papir, kjer naj počiva 3 minute. Ohlajenem biskvitu odstranimo papir, biskvit nasočimo (sladka voda ali kompot) a ne preveč, ga na tanko premažemo z marmelado in polnimo. Za polnilo vzamemo različne nadeve:

  • sladko smetano, vanjo zamešamo poljubno sveže ali vloženo sadje,
  • za čokoladno polnilo v stepeno smetano vlijemo na pari stopljeno jedilno čokolado.
  • kislo smetano
  • ali samo marmelado

Rolado zvijemo kot potico in jo zavijemo v peki papir, da obdrži obliko, ter damo na hladno. Pregib mora biti spodaj.

Rolado na koncu posujemo s sladkorjem v prahu, lahko pa jo obmažemo s smetano ali oblijemo s čokolado in poljubno okrasimo.

Biskvit:

  • 10 jajc
  • 200 gr sladkorja
  • 250 gr moke
  • Vanilijev sladkor

Za gospodinjsko pečico, pekač cca 40x27 cm, vzamete 1/2 količine

 

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Orehovi masleni rogljički

1/5 kg listnatega testa

Nadev

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.

Panettone s kandiranim sadjem

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

SKUTINA PITA s sadjem

Testo: dobro pregnetemo vse sestavine in testo položimo za vsaj pol ure v hladilnik, da počiva.

Ameriški krofi brez glutena

Sestavine za 12 krofov

Krhko testo za SLADKE košarice

TESTO:

  • 300 g moke tip 500
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • limonina lupinica

OSTALO

Strani

Aktualni izdelki za peko

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA

Prah po izdelku nanesite s čopičem, ali z dodatkom alkohola uporabite za risanje ali pisanje.

Sladkorne dekoracije Harry Potter, Logo in očala

Za enostavno okrasitev torte, muffina... Vsebina 6 kom

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini