>

RECEPT za CakePops (nutella in mascarpone)

deli

Osnova Cake Popsov je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.

Za biskvit potrebujemo:

  • 4 jajca
  • 100 gr sladkorja
  • 120 gr moke

Beljake ločimo od rumenjakov in jih s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Ostalo polovico sladkorja stepemo z rumenjaki tako, da le ti lepo narastejo. V beljake narahlo najprej zamešamo rumenjake, potem pa postopoma in nežno s kuhalnico vmešamo moko, tako, da vse skupaj rahlo dvigamo, da se sestavine lepo premešajo.  

Biskvit pečemo na 1800 C približno 30 minut (odvisno od vaše pečice).

Pečen biskvit ohladimo in nalomimo na čimmanjše kose (najbolje je, da ga zmiksamo v mešalniku), v njega pa potem zamešamo dodatke po okusu. Mi smo zamešali mascarpone in nutelo

Dodatki k biskvitu:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 veliki žlici nutelle
  • malo ruma (če popsi niso za otroke)

Obliv: Potrebujemo približno 300g obliva

Iz teh sestavin naredimo približno 25 popsov, teže 32 do 35g.

Postopek: Mascarpone in nutelo damo v skledo in dobro premešamo, potem pa mešanico dodamo zdrobljenemu biskvitu, ter dobro zmešamo, da masa postane gosta in jo je mogoče oblikovati. Če je masa presuha, postopoma dodajamo eno ali drugo sestavino. Priporočljivo je, da maso čez noč pustimo v hladilniku, da se sestavine dobro povežejo med seboj.

Naredimo kupčke (najbolj enakomerni so, če vsakega posebej stehtamo), potem pa med rokami oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na peki papir in vanje zapičimo palčke. Predno zapičimo palčke, konico palčke pomočimo v obliv. Narejene damo na hladno, da se obliv na palčkah strdi.

Obliv: Lahko ga stopimo v mikrovalovni pečici, ali nad soparo. Če ga topimo nad soparo, v manjšo posodo vlijemo žlico olja (oz. po potrebi), dodamo čokoladne bombončke (Candy Melts, Deco Melts, jedilno čokolado ali slašičarski obliv) in posodo postavimo v večjo posodo z vodo, ter segrevamo, da se obliv lepo stopi. Med topljenjem večrat premešamo.

Bel obliv lahko obarvamo z barvami za čokolado.

Ko se obliv na palčki strdi, Cakepops pomočimo v obliv in ga počasi vrtimo, da je enakomerno oblit.

Če boste za okras uporabili kakšne mrvice, nonperlice, ali barvni sladkor, se obliv ne sme popolnoma strditi, saj se posip na obliv potem ne bo prijel.

Najbolje se oblivajo, če sta obe sestavini (popsi in obliv) približno iste temperature.

Lahko pa počakamo, da se obliv popolnoma strdi in Popse okrasimo naknadno.

Vzamemo dresirno vrečko, jo napolnimo z obarvano čokolado, jo spodaj odstrižemo in brizgamo.

Lahko jih okrasimo tudi s čoko tubami.

Pekis priporoča

FunCakes sprej proti sprijemanju za vse pekače

Sprej proti sprijemanju za vse vrste pekačev, modelov za pečenje, ponev itd. 200 ml

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 28 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 26,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 24 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 22,8 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Dr.Oetker tradicionalni okrogel pekač z odstranljivim dnom 28 cm

Odlična toplotna prevodnost za najboljše rezultate pečenja

  • Zunanji premer 28 cm
  • Višina 6,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji

Patisse pekač za MINI tortice, z odstranljivim dnom

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

  • Premer 8 cm
  • Višina 5,5 cm

Pekač z odstranljivim dnom Ø 23.5 cm

Velikost: 23,5 cm, notranja: 22 cm. Višina 6,5 cm

  • Poreklo: Italija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 26 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 24,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Nepropusten obroč pekač z odstranljivim dnom Ø18 cm

  • Notranji premer: 18 cm
  • Višina: 6 cm
  • Debelina: 0,60 mm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

CakePops - Tiramisu

Navodila za pripravo

Uporabimo barve za obliv CakePops v mini papirčkih za mafine

CakePops lahko naredimo in postrežemo tudi malo drugače in sicer v papirčkih za muffine.

Potrebujemo:

Stojalo za Mini tortice - cake popse

Stojalo za Mini tortice - cake pops

Dekoracija CakePopsov in Muffinov

Uporaba nastavkov za dekoriranje z oblivi in čokolado.

Domače karamelne lizike za boleče grlo

Odličen pripomoček za prehlad, ki so ga uporabljale že naše babice.

Prva pomoč pri razdraženem grlu in hripavosti.

Recept za domače čokoladne praline

Domače čokoladne praline s trdno čokoladno lupino, polnjene z različnimi polnili so vedno najboljše. Lahko jih izdelamo v kombinaciji z lešniki, mandlji ali dodatki po vašem okusu.

Strani

Aktualni izdelki za peko

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Tatuji za torto (17 tatujev) POROKA

Hitro in enostavno pričarajte dovršeno dekoracijo torte

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini