>

Recept - PRINCES KROFKI

deli

Paljeno testo:

  • 100 gr vode  = 1 dcl
  • 100 gr maščobe (margar.)
  • 100 gr moke  tip 500
  • 4  jajca
  • ščep soli

Sestavine za cca 40 -50 malih, ali za cca 20 – 25 večjih princes krofkov.

Vodo, sol, in  maščobo zavremo v kotličku, dodamo moko in mešamo s kuhalnico, da se naredi cmok. Odstavimo in z metlico – ročno ali strojno – primešamo vsako jajce posebej (najprej počakamo, da se masa malo ohladi, da jajca ne zakrknejo).

Ne kuhamo dolgo – le toliko, da se masa loči od posode in naredi lep cmok.

Maso z nastavkom zvezdica št 8 – 10 (odvisno, kako velike krofke delate) nabrizgamo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 20 min na 2000C z dodatkom pare – če nimate štedilnika ki spusti paro, v pečico položite skodelico vode.

Maso nabrizgamo tako, da z vrečko pritisnemo navzdol in samo enkrat zavijemo.

MASA za polnjenje:
  • 3 dcl mleka    
  • 30 gr sladkorja

zavremo

  • 50 gr moke (tip 400)
  • 2  rumenjaka
  • dober dcl vode
  • vanilin sladkor, rum

zmešamo in vlijemo k zavretemu mleku

Ko krema na štedilniku zavre, jo med vretjem mešajte !!! 10-12 minut.

Ko je krema kuhana, v sneg stepemo beljake s sladkorjem. V večjo posodo vlijemo kuhano kremo, dodamo sneg in narahlo, a intenzivno vmešamo obe masi v gladko maso.

  • 2  beljaka
  • 50 gr sladkorja

Postopek: Naredimo paljeno testo in mu odrežemo kapico.

Naredimo kremo in jo s pomočjo brizgalne vrečke in nastavkom zvezdica št. 8 – 10 (odvisno, kako velike krofke delate) nabrizgamo.

Po istem postopku na koncu nabrizgate še smetano.

Odrezane kapice posujete z netopljivim sladkorjem v prahu.

Pekis priporoča

FunCakes sprej proti sprijemanju za vse pekače

Sprej proti sprijemanju za vse vrste pekačev, modelov za pečenje, ponev itd. 200 ml

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 28 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 26,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 24 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 22,8 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Dr.Oetker tradicionalni okrogel pekač z odstranljivim dnom 28 cm

Odlična toplotna prevodnost za najboljše rezultate pečenja

  • Zunanji premer 28 cm
  • Višina 6,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji

Patisse pekač za MINI tortice, z odstranljivim dnom

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

  • Premer 8 cm
  • Višina 5,5 cm

Pekač z odstranljivim dnom Ø 23.5 cm

Velikost: 23,5 cm, notranja: 22 cm. Višina 6,5 cm

  • Poreklo: Italija
  • Material: kovina

Kaiser *** rahlo popraskan -60%*** odstranljivo dno 26 cm

Rahlo popraskan, kar ne bo vplivalo na kvaliteto peke.

  • Notranji Ø: 24,5 cm
  • Višina: 6 cm
  • Do: 220ºC
  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina

Nepropusten obroč pekač z odstranljivim dnom Ø18 cm

  • Notranji premer: 18 cm
  • Višina: 6 cm
  • Debelina: 0,60 mm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Panettone s čokolado

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

Preste Recept za slane in sladke PRESTE
Sladke PRESTE (Recept 1)
  • 300 gr moke
  • 150 gr masla ali margarine
  • 120 gr sladkorja
  • 80 gr orehov
  • 1 jajce
Ameriški (donuts) krofki iz pečice

Recept je za 12 krofov

Recept za ŠAMROLE

Polnilo za šamrole.

Recept - Čokoladna šarlota

Šarlota iz treh vrst čokolade

Blejska grmada

Biskvit

Strani

Aktualni izdelki za peko

Jedilna čipka (38x8cm) BISERNO BRONASTO ZLATA

Jedilno čipko je najbolje uporabiti na torti iz fondanta ali suhi čokoladni torti – izogibajte se vlažnim površinam.

Tatuji za torto (17 tatujev) POROKA

Hitro in enostavno pričarajte dovršeno dekoracijo torte

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

Objavljena ponudba je na voljo izključno v spletni trgovini. Aktualno zalogo si lahko ogledate po prijavi.

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.
×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini